Nastavak sage – najsnažniji dizelaš u istoriji Škode

Škoda Karoq RS

Česi su postali prilično agresivni u tržišnom nastupu. Malo, malo, pa se oglase sa nekom bombastičnom vešću. Sada, Kodiaq RS zvanično kreće u pohod na Evropu

A imaju i čime da se pohvale. Najveći SUV u proizvodnom program dobio je najsnažniji dizel motor koji se ikada ugradio u neki model fabrike iz Mlade Boleslave. Konkretno, ovde je slučaj o snažnom dvolitarskom TDI agregatu sa dva turbo punjača. Zarad što većeg odziva motora, lakšeg rada i povoljne krive obrtnog momenta, turbine su komplementarne, a ugao zakretanja lopatica regulišu elektromotori. Takva struktura omogućava trenutnu reakciju motora na želje i komande s vozačkog mesta, čak i pri niskom broju obrtaja. Prva turbina je visokog pritiska sa malim rotorom i malim kompresorom. Druga je, pak, niskog pritiska. Sa prvom se dostiže pritisak do 3,8 bara na visokim obrtajima motora, što značajno podiže ukupnu snagu. Na niskim obrtajima punjenje radi u dve faze. Kompresor niskog pritiska je zadužen za predsabijanje usisanog vazduha, dok turbine visokog pritiska ima ulogu kompletiranja glavnog sabijanja – takta kompresije. Pri visokim obrtajima, koristi se samo samo turbine niskog pritiska i to u pojedinačnoj operaciji. Ovako upareni, turbo punjači obezbeđuju kontinualnu isporuku izlazne snage sa izuzetn kratkim vremenom odziva i visokim vrednostima izraženim u kilovatima i njutn-metrima.

 

Zahvaljujući biturbo tehnologiji, dvolitarski TDI isporučuje maksimalni obrtni moment od 500 Nm u rasponu između 1.750 i 2.500 obrtaja u minutu. Maksimalna snaga je 176 kW odnosno 240 KS, što ovoj Škodi daje odlične vozne karakteristike. SUV sa pogonom na sva četiri točka iz mesta do 100 km/h ubrzava za samo 6,9 sekundi a maksimum je 221 km/h. Te činjenice bile su dovoljne da Karoq postane najbrži SUV sa sedam sedišta na Nirbirgringu. Agregat namenjen najsnažnijem Karoqu je i ekstremno efikasan. Prosečna potrošnja je 6,4 l/100 km a emisija ugljen-dioksida 167 g/km. Da bi izduvni gasovi bili usklađeni sa Euro 6d TEMP standardima, u “cevovodu” se nalazi oksidacioni katalitički konvertor kao i filter čvrstih čestica. Kolika je efikasnost dizelaša u Kodiaq-u, i u kojoj meri su to kupci prepoznali, dovoljno govori podatak da je 57 odsto svih motora ugrađenih u ovu Škodu iz TDI familije. Šta je sledeće?

Možda Vas interesuje i...