Nova KIA Sportage po ceni od 18.990 EUR

KIA Srbija

U našoj zemlji je ponuđena redizajnirana KIA Sportage za 2019. godinu. Pored novih linija, ovaj SUV je dobio i (ob)nov(lj)e(ne) motore

Blago dorađeni izgled karoserije ispod prednje haube skriva nove dizel motore – od 1,6 l sa 115 i 136 KS, kao i osveženi 2.0 CRDi snage 185 KS. Turbo benzinac od 177 KS ponuđen je i u nižim paketima opreme, tako da GT Line više nema ekskluzivu za najjači benzinac. Sedmostepeni automatski menjač sa dvostrukom spojnicom nudi se na 1,6 T-GDI i 1,6 CRDi motorima, dok je najsnažniji dizelaš dobio novi osmostepeni automatik. Sportage je dobio i brojnu elektronsku bezbednosnu opremu kao i sisteme asistencije, koji su do skoro bili rezervisani za skuplje modele južnokorejskog brenda.
Prodaja u Srbiji je počela po baznoj ceni od 18.990 evra za verziju sa 1,6-litarskim benzincem i početnim paketom opreme. On je, po ustaljenom običaju prilično bogat, pa između ostalog sadrži šest vazdušnih jastuka, TCS, EBD, BAS, HAC i DBC sisteme asistencije, daljinsko centralno zaključavanje, alarm, alu naplatke, kožom obložene upravljač i ručicu menjača, klima uređaj, audio sistem sa LCD displejom osetljivim na dodir dijagonale sedam inča, kameru za vožnju unazad, tempomat sa limitatorom… Poprilično toga, tako da se postavlja pitanja opravdanosti poručivanja bogatijih paketa. Ali, to je stvar ukusa.

Možda Vas interesuje i...