Novi Bentley kabriolet sa 635 KS i maksimalnom brzinom od 333 km/h

Bentley Continental GT Convertible

Od kada Bentley nije bio ovako brz? Novi kabrio je automobil sa snažnim motorom koji mu omogućava da stotku “uhvati” za 3,8 s

Savršeni enterijer je takođe zajednički, sa ekranom infotejnment sistema koji se okreće oko horizontalne ose i “zatvara” kada nije u upotrebi. Tu je i Naim audio sistem snage čak dva kilovata (!) uz koji dolazi 18 zvučnika i “aktivna bas kutija” za putnike na prednjim sedištima. Ono što je posve novo jeste – krov. Izrađen je od kvalitetnog platna a može da se sklopi i rasklopi za samo 19 sekundi, u pokretu, do brzine od 50 km/h. Po prvi put u ponudi Bentleyja je krov izrađen od materijala nalik tvidu, u sedam različitih boja.

Da bi putnici luksuzne krstarce mogli da se voze na otvorenom i po lošem vremenu, standard su grejači glave i vratnog dela, potom sedišta, naslona za ruke i, na kraju – upravljača. Najveći problem kabrioleta je buka koja nastaje od vetra i podloge. Zamena metalnog krova platnenim nikako ne utiče povoljno na nivo buke u kabini. Zbog toga je Bentley na tom delu vozila primenio posebnu izolaciju kako bi u najvećoj mogućoj meri smanjio neprijatne zvuke. Fabrika tvrdi da je novi kabriolet za čak tri decibela tiši od prethodnika, što ga čini podjednako tihim kao što je to bio pređašnji kupe. A bio je to prilično glasan automobil. Pirelli je za ovao vozilo pripremio pneumatike sa sistemom “ukidanja” buke, što svakako doprinosi mirnoći vožnja ovog kabrioleta.

Bentley još nije nagovestio cenu. Svima je jasno da će ona biti paprena, a ako se ima u vidu da kupe startuje sa blizu 200 hiljada evra, a konkurenti su Mercedes S-Klasse, Aston DB1 i slični, nije nemoguće predvideti u kom razredu će da bude cena novog Bentley kabrioleta.

Možda Vas interesuje i...