Novi crossover C segmenta je – Tajna!

Renault Arkana

Svetska (pred)premijera novog globalnog Renaulta ugovorena je za 29. avgust na Salonu automobila u Moskvi. Ime mu je Arkana.

Novitet iz francuske fabrike stiže sa misterijom obvijenom oko njega. Za sada se zna da je to model C segmenta (pretpostavljamo sa dosta zajedničkog deli s bratskim Nissan Quasquai-jem) koji će da se nametne jedinstvenom dizajnom karoserije. Mistika se skriva i u imenu, koje predstavlja sintetičku izvodnicu latinske reči Arcanum, u prevodu – tajna. Ova reč je vekovima korišćena za označavanje događaja i fenomena od posebnog značaja. U slučaju Renaulta, ona treba da posluži kao ilustracija vozila optočenog misterijom, atraktivnošću i pionirskim duhom.

Arkana će da doživi debi krajem avgusta u Moskvi i to kao pokazno vozilo koje će u serijsko da preraste tokom naredne godine. Tada će ovaj globalni Renault da bude lansiran I na ostalim tržištima. Dakle, još nedelju dana strpljenja neophodno je da bi se sačekao potpuno novi Renault za koga u fabrici tvrde da će da napravi pravu malu revoluciju na tržištu SUV-a C segmenta.

Možda Vas interesuje i...