Novi mezimac AMG-a je najjeftiniji i najslabiji u ponudi ovog podbrenda

Mercedes A35

A45 će svakako doći, ali za sada tu je direktan konkurent VW-u Golf R. Za to, 310 KS je sasvim dovoljno

Želite li da postanete deo AMG porodice ali niste baš u mogućnosti to sebi da priuštite? E, pa imamo dobru vest. Mercedesovo sportsko odeljenje ponudilo je novu, ulaznu varijantu sa oznakom A35 AMG. Dakle, “bejbi” AMG u karoseriji nove A-Klasse.

U osnovi, ovo je jeftinija i manje potentna izvodnica dolazećeg A45 AMG, s kojom ćemo se upoznati u određenom trenutku tokom nastupajuće godine. Ali, i pored svega toga, ovo je najjeftinije što AMG može da ponudi, a sa cenom od oko očekivanih 40-ak hiljada evra (na zapadu) ovo je direktan konkurent VW Golfu R i/li Hondi Civic Type R. Našao bi se tu još po koji model, ali ova dva su po snazi najpribližnija – Ford Focus RS sa 350 KS je, ipak, daleko. Elem, novi dvolitarski turbo benzinac u Mercedesu oslobađa 310 “konja”, što je tačno na sredini između ponude Volkswagena (Golf R – 300 KS) i Honde (Civic Type R – 320 KS).

Poput originalnog A45 AMG, standardni pogon na zadnje točkove ustupio je mesto novom, primetno olakšanom AMG 4MATIC sistemu prenosa obrtnog momenta na sva četiri točka. Kod A35, većina snage u uobičajenim uslovima eksploatacije odlazii napred, dok se u ekstremnim situacijama distribucija obavlja u odnosu 50:50. Sve ovo je pod budnom kontrolom usavršenog ESP istema koji omogućava i olakšava vožnju na ivici žileta. Tačnije, u pravim trkačkim uslovima što svakako odgovara svim onim kupcima koji se odluče za ma koju od AMG ponuda. Kako u krivinama ne bi bio neodlučan i lelujao od jedne ivice puta do druge, standardno oslanjanje A-Klasse je ojačano, ispod motora je postavljen aluminijumski panel a dodata su još dva dijagonana ramena. U stvari, svi bitni detalji poput motora, oslanjanja, pogona na sva četiri točka, menjača, programa vožnje, elektronskog finog podešavanja i drugih sistema sa A-Klasse, prošli su tretman u AMG odeljenju. Tako, ovo nije jeftino “markiranje” standardnog modela sa AMG značkom. I ne zabravite koliko je dobar aktuelni A45, a ovde očekujemo samo najbolje po povoljnijoj ceni. Sem toga, ne treba smetnuti s uma da je Mercedesu jako bitno kako se njegov model kotira u poređenju sa odličnim ali i dalje plastičnim Civicom.

Što se tiče enterijera, Mecedes je tu iskoristio najbolje što ima u ponudi. Dakle, dvostruki “široki” ekrani, sada nafilovani crvenim osvetljenjem kako bi se naglasila agresivnost ovog AMG-a i spremnost za dalje “gutanje” druma. Tu je sportsko kolo upravljača, presvučeno rupičastom kožom i zasečeno u donjem delu. Nisu zaboravljeni ni kontrastni štepovi i “smirujuće” osvetljenje u oplatama vrata i otvorima za ventilaciju. Spolja, relativno skromni ali agresivni spojleri, krila, difuzori i drugi aerodinamički dodaci.

Pitanje koje se logično nameće jeste zašto bi se neko umesto za A45 odlučio za A35? Imajući u vidu da se proizvođači konstantno takmiče ko će da ponudi nešto jače i moćnije, došli smo do suludih brojki. Dolazeći A45 AMG će morati da se potrudi da nadjača Audi RS3 koji u aktuelnom izdanju već ima 400 KS. Pa, šta je onda ostalo za one koji žele performantan automobil, ali ne sa sumanutom ergelom? Na žalost – ništa. Preveliki je jaz između najsnažnijih “običnih” varijanti (A250 ima 224 KS) i onih sa vrha ponude. Ne zaboravimo – broj konja je AMG-ova valuta i Nemci se neće pomiriti sa drugim mestom tako da je gotovo zagarantovano da će “45-ica” imati daleko više od 400 KS, integralni pogon i ostale detalje neophodne da bi bio najbrži u klasi. Hoće li? Videćemo! E, u taj međuprostor se smešta A35 AMG – između običnih i skoro pa sumanuto motorizovanih automobila. Dakle, sportista po meri za relativno razuman novac.

Premijera A35 AMG biće na Salonu automobila u Parizu, a prodaja može da se očekuje početkom naredne godine.

Možda Vas interesuje i...