Staro ime – nova forma… Opel po PSA šemi

Opel Zafira Life

Opel nas je povukao potez koji je mnoge doveo u nedoumicu – ime Zafira poneo je kombi koji menja Vivaro, pa više nije na bazi Astre već na modelima PSA gruacije

Zafira Life je četvrt član porodice koju sačinjavaju Peugeot Traveller, Citroen Spacetourer i Toyota Proace. Svi oni, dobrim delom, “šeruju” praktično isti dizajn i mehaničku platformu na kojoj je zasnovan i Opel Grandland X. Zafira Life, tako, nije više MPV zasnovan na Opel Astri, već minivan/kombi sa istom namenom, a to je da omogući optimalan komfor za veliki broj putnika sa pripadajućim prtljagom.

U tom smislu Opel Zafira Life će kao i ostali modeli na toj platformi imati tri dužine karoserije: “S” od 4,60 m, “M” od 4,95 i “L” sa 5,30 m, koja će da ponudi pun komfor za do devet putnika, uključujući vozači. Da je to zamena za Vivaro u kombi konfiguraciji postaje više nego jasno, naročito ako se ima u vidu da će u Velikoj Britaniji ovo vozilo da se komercijalizuje pod nazivom vauhxall Vivaro Combi. Trenutno nema puno informacija o novom modelu, ali se zna da će bočna klizna vrata da budu pokretana pomoću elektro motora, ako kupac to poželi i doplati. Isto tako, može da ima kožna sedišta, panoramski krov, a 2021. godine ponudiće se električna verzija. Za dobro prijanjanje na klizavim podlogama, Zafira Life se oprema sa naprednim IntelliGrip sistemom kontrole proklizavanja. Verzija sa pogonom na sve točkove će takođe moći da se naruči od samog početka prodaje.

Sa novim modelom Zafira Life, Opel nastavlja da ispunjava “PACE!” strateški plan. Do kraja 2020. nemački proizvođač će predstaviti ukupno osam novih ili obnovljenih modela, uključujući i novu generaciju bestselera Corsa. Premijera je zakazana za 18. januar i održaće se na Salonu automobila u Briselu.

Možda Vas interesuje i...