Novo izdanje savršenstva

Mercedes-Benz GLC Coupé

Samo nekoliko nedelja po predstavljanju SUV-a GLC, Mercedes je ponudio i osveženu kupe varijantu istog modela

Nova generacija uspešnog modela donosi savršen spoj sportskog kupea i funkcionalnost SUV-a. GLC Coupe donoosi inovativne tehnologije poput inteligentne asistencije u vožnji i novu gamu motora. Najsvežije izdanje Mercedesovog MBUX infotejnment sistema (Mercedes Benz User Experience) dolazi sa širokim spektrom kontrolnih opcija. U odnosu na sistem kakav smo dosad poznavali, u novome mogu da se nađu još i funkcije upozorenja na nailazak na izlaz sa (auto)puta, funkciju koridora u slučaju opasnosti i nailazak na zakrčenje puta odnosno ulice – između ostalog. Tu je i interesantan i naročito koristan detalj – asistencija prilikom vožnje s prikolicom, ali unazad.

Novi motori su to da bi, osim usklađivanja sa najnovijim propisima o kvalitetu izduvnih gasova, unapredili efikasnost i smanjili potrošnju goriva. Benzinci dolaze sa integrisanim blagim hibridnim sistemom (10 kW) koji radi na 48 volti – u Mercedesu znan kao EQ Boost. U verzije GLC 200 i GLC 300 ugrađuju se benzinci snage 197 i 258 KS, dok su dizelaši sa oznakama GLC 200d, GLC 220d i GLC 300d opremljeni motorima od 163, 194 i 245 “konja”. Svi serijski dolaze sa 4Matic sistemom pogona na sva četiri točka a menjači su automatski. Obrtni moment je 320 Nm za najslabiji benzinac, 370 Nm za jači, dok dizelaši mogu da se pohvale sa 360, 400 i 500 Nm.

Potrošnja benzina je u rasponu između 7,1 i 7,4 L/100 km, dok je za dizelaše deklarisano da konzumiraju od najmanje 5,2 do najviše 5,8 l/100 km.

Možda Vas interesuje i...