Obrnuta proporcija: dizajniran i konstruisan u Martorelu (Španija), proizvodiće se u Volfsburgu (Nemačka)!?

SEAT Tarraco

Tarraco je treći SEAT-ov SUV i ujedno predstavlja ulaznicu španskog proizvođača u segment veikih sportsko-rekreativnih vozila. Osim toga, ovo je prvi model koji nagoveštava u kom pravcu će da se kreće dizajn budućih SEAT modela.

Možda pomalo čudno, ali ime Tarraco je izglasano na konkursu u kome je učestvovalo više od 140.000 entuzijasta. Ono je inspirisano malim mediteranskim gradom Tarragona, koji je istorijski i kulturni centar regije jugoistočne Španije sa inspirativnom arhitekturom i mladalačkim duhom.

Interesantan detalj vezan za novi veliki SEAT je činjenica da je dizajiran i konstruisan u matičnoj zemlji, ali da će se proizvoditi u sedištu principal – u srcu Vokswagena, Volfsburgu! Ovaj automobil je pandan sestrinskom Kodiaq-u iz Škodine ponude, ali donosi pomalo južnjačkog temperamenta. Tarraco treba da doprinese daljem unapređenju konstantnog porasta prodaja vozila sa oznakom SEAT. Krajem ove godine, tačnije u decembru, počinje prijem porudžbina, dok se početak isporuke očekuje na startu naredne godine.

Najveći SEAT u ponudi zasnovan je na kućnoj MQB-A platformi prodženog međuosovinskog rastojanja, namenjene velikim SUV modelima. Sve verzije serijski će da budu opremljene dinamičkom kontrolom podvozja (DCC) a ugrađivaće se turbo motori sa direktnim ubrizgavanjem gotiva (TSI i TDI) snage između 150 i 190 KS. Bezinske varijante koje će se nuditi kupcima počinju sa verzijom 1,5 TSI (150 KS) koju karakterišu šestostepeni manuelni menjač i pogon samo na prednje točkove, a nastavljaju se sa 2,0 TSI (190 KS) uz koji dolaze DSG sedmostepeni automatik sa dve spojnice i 4Drive “totalo-trekšn” pogon na sve točkove. Dizel verzije opremljene su dvolitarskim agregatom u izvodnicama sa 150 i 190 “konja”. Slabiji Tarraco TDI može da se poruči kao manuelac sa pogonom napred ili automatik sa pogonom na sva četiri točka. Jači TDI će se isporučivati isključivo sa sedmostepenim DSG menjačem i 4Drive pogonom.

Novi SEAT dugačak je 4.735 i visok 1.658 mm, što ostavlja priličnu količinu prostora u unutrašnjosti. I za putnike i za prtljag, naročito ako se ima u vidu da može da se poruči kao sedmosed ili u verziji sa pet sedišta i još većim gepekom. Više o performansama, detaljima opreme kao i ceni, nešto kasnije. Ali, sve što očekujemo jeste uporedivost sa Škodom Karoq. Uostalom, to su dva gotovo identična modela.

Možda Vas interesuje i...