OD OVOGA ZAVISI ZDRAVLJE

Pravilno korišćenje i održavanje klima uređaja u automobilu

Klima uređaj u autombilu je potreba. Odavno je prošlo vreme kada je ovaj deo opreme predstavljao luksuz i bio rezervisan samo za najprestižnije modele. Savremena vozila, bezmalo, u svakom nivou opreme donose i ovaj neophodan uređaj.

Dok se vozi u vrelom automobilu, čovek i njegovo telo reaguju na neprirodno okruženje. Naime, nije retkost da u kabini na suncu parkiranog vozila tokom letnjih dana temperetura uveliko pređe 50. podeok celzijusove skale, a ni 80 nije nedostižno. Ulaskom u ovu pećnicu telo doživljava šok, a jedna od refleksnih reakcija je potreba da se što pre iz takve situacije izađe. Logično, brzina kretanja je veća, pažnja i koncentracija bitno poremećeni, pa se mogućnost nemilih događaja drastično uvećava. Zato treba koristiti klimu, ali pametno.

Uvod u celu priču zasniva se na blagovremenoj zaštiti automobila (tačnije kabine) od neželjenog dejstva sunčevih zraka. Staklene površine zaštitite folijama ili mrežicama, čime ćete primetno spustiti temperaturu u parkiranom vozilu. Redukcija se kreće i do 20 stepeni po Celzijusu. Potom, startujte motor, sačekajte da se koliko-toliko zagreje i aktivirajte klimu. Za početak, dobro je da prozori budu otvoreni, mlaz vazduha usmeren ka staklima, a usisavanje vazduha postavite tako da u kabinu ulazi svež vazduh iz okoline. Pustite ventilator na najjače (kod manuelnih uređaja) ili postavite na “Auto” (kod automatskih, često nepravilno nazivanih “digitalnim” – digitalni je samo displej koji pokazuje odabranu temperaturu). Ubrzo, temperatura će doći na podnošljiv nivo. Kada uđete u vozilo, zatvorite prozore a usisavanje vazduha postavite na recirkulaciju, čime ćete pomoći uređaju da brže rashladi enterijer. Već rashlađen vazduh iz kabine lakše će se dodatno ohladiti nego vreo iz spoljašnjeg okruženja. Ipak, imajte na umu da recirkulacija vazduha ubrzava utrošak kiseonika, pa nije preporučljivo koristiti taj režim duže od nekoliko mminuta. I to je sasvim dovoljno da se temperatura dovede u zonu prijatnosti. Stručnjaci često savetuju da klimu treba podesiti tako da temperatura u kabini bude oko pet stepeni niža nego napolju. A šta ako je tamo više od 40 stepeni? Toga se ne treba držati toliko striktno, ako se ide na duže putovanje. Po gradu, dovoljno je da držite blago otvorene prozore a klimu podesite da duva u noge i ka vetrobranu, čime ćete postići zadovoljavajuću mikroklimu za kraće vožnje. Kada se dugo vozite na “niskim” temperaturama, uputno je 15-ak minuta pre dolaska na konačnu destinaciju isključiti ili potpuno smanjiti klimu, otvoriti prozore i dopustiti da se temperatura u kabini približi spoljašnjoj, kako pri izlasku iz vozila telo ne bi pretrpelo temperaturni šok.

Nije preporućljivo klima uređaj konstantno držati na maksimumu

Treba imati na umu da isključivanje klime pre kraja vožnje i puštanje klasične ventilacije ima još jedan efekat: dok klima radi, isparivač je prekriven vlagom (kao i u stanu) koja je jako dobro tle za razvoj mikroorganizama i bakterija, naravno kao i uvek štetnih po zdravlje. Rad ventilatora i prelazak svežeg vazduha preko (isključenog) isparivača će ga osušiti, čime se u velikoj meri usporava i onemogućava razvoj “štetočina”. Da su se u sistemu nakupile bakterije i mikroorganizmi, lako ćete osetiti po neprijatnom mirisu koji dopire iz ventilacionih otvora. I za to ima leka. Jedan je redovno održavanje u servisu, drugi je kupovina preparata za dezinfekciju (u vidu spreja ili pene) koji se mogu naći u svakoj bolje opremljenoj prodavnici auto delova i kozmetike za automobile. Ako sami čistite vodove, striktno se pridržavajte uputstva proizvođača preparata, jer ćete u suprotnom gotovo sigurno postići suprotan efekat. A to je dodatno stvaranje vlage pa čak i uništavanje električnih i elektronskih komponenti klima uređaja, a možda i nekih drugih ako tečnost iscuri iz creva za ventilaciju.

Još jedna od urbanih legendi je da će se vozilo brže rashladiti ako na (automatskom) klima uređaju teperatutu podesite na minimum. Greška. Klima ima svoj kapacitet i njime funkcioniše. Pitanje je samo kada će početi rashlađeni vazduh da meša sa spoljašnjim, sve u cilju održavanja zadate temperature. Dakle, klima postavljena na recimo 17 stepeni neće do 22. podeoka stići brže nego da je postavljena baš na tu vrednost.

Pitanje koje se često postavlja je koliko klima uređaj može da traje i koji je servisni interval. Uz pravilno održavanje, klima u vozilu traje isto koliko i samo vozilo. Da bi se to ostvarilo, potrebno je da pratite uputstva proizvođača autombila: filter klime se menja na oko 20-30 hiljada kilometara ili dve godine. Šta pre istekne. Bitan detalj je da servisiranje uređaja poverite stručnjaku, naročito ako je došlo vreme za dopunu gasa.

Da bi ste produžili vek klime, nije na odmet da ga uključujete par puta nedeljno, na nekoliko minuta, bez obzira na doba godine. Temperaturu možete da podesite i na više, ne na sam minimum. Taj proces sprečava gubitak gasa za rashlađivanje i sredstva za podmazivanje pa je klima “kao nova”, bez obzira na to koliko je zaista stara.

Možda Vas interesuje i...