ODLIČAN – PET

Peta generacija Audija A6 ponuđena i kupcima u Srbiji

Potpuno novi Audi A6 stigao je na naše tržište. Za početak su u ponudi samo trolitarske verzije diezalaša i benzinca, ne samo kod nas već i u celom svetu. Obe verzije su laki hibridi.

Posle “osmice” i novog Audija A7 Sportback, na naše tržište stiže i potpuno novi Audi A6. Za početak prodaje u Srbiji, Audi novi A6 nudi sa snažnim i tihim TDI agregatom snage 210 kW (286 KS) opremljen MHEV sistemom (laki hibrid) kao standard. Nova “šestica” se proizvodi u fabrici u Nekarsulmu u Nemačkoj a prodaja na srpskom tržištu je već počela. Cena startne verzije sa trilotarskim TDI agregatom kreće se od 58.797 evra, sa uračunatim PDV-om.

Audi vi[e srednje klase je generalno dostupan sa pomenutim dizelašem i benzincem iste zapremine. Oba motora su uparena sa lakim hibridnim sistemom. Alternator-starter sa kaišem, koji je srce lakog hibridnog sistema (MHEV sistem), može da uskladišti do 12 kW prikupljene energije tokom kočenja u posebnoj litijum-jonskoj bateriji. To ovom automobilu omogućava da krstari između 55 i 160 km/h sa isključenim SUS motorom, dok se start-stop sistem aktivira već pri 22 km/h.

Možda Vas interesuje i...