Omaž zaboravljenom heroju – Volkswagen Tarok

Volkswagen Tarok

Krajem prošlog milenijuma, Škoda je predstavila jako zanimljivo serijsko vozilo pod nazivom Felicia Fun. Namenjen na prvom mestu zabavi, ovaj specifični pick-up je jako brzo zaboravljen, bez ijednog dobrog razloga

Sadašnja matična kuća Škode – nemački koncern Volkswagen, tim povodom je predastavio koncept vozilo Tarok koje bi u svim segmentima trebalo da preuzme ulogu nekadašnje Felicije Fun. I da postane zabavno vozilo za mlade. Ipak, ta činjenica ne znači da će vrhunska tehnologije koju poseduju u VW-u biti zanemarena. Naprotiv.

Ukoliko se, pak, ne sećate Felicie Fun, podsećanja radi ćemo reći da je to bio originalan u neponovljiv pick-up isključivo jarko žute boje, sa dodatnim redom sedišta iza koga se nalazila pokretna pregrada – do pola metalna, od pola staklena, sa dovoljno velikim tovarnim prostorom da ponese dasku za surfovanje, teniski pribor ili drugu sportsku opremu. Pa i onu ribolovačku, što da ne. Tarok koristi identičnu ideju, ali na savremeniji način i sa drugim redom sedišta ispod krova a ne pod otvorenim nebom.

 

Iako i dalje koncept, konstruktori nemačkog proizvođača tvrde da će se serijski model jako malo razlikovati od strudije. Tarok, naime, uskoro kreće u prodaju na teritoriji Brazila, a posle toga… Ko zna. Za početak, Tarok stiže sa 1,4-litarskim TSI benzincem od 150 KS, pogonom na sva četiri točka i šestostepenim automatskim menjačem, ali i u turbo dizel verziji sa agregatom iste snage kao i benzinac ali sa zapreminom od dva litra. Menjač i prenosni sistem su identični kao kod TSI-ja. Upravo ta verzija bi trebalo da predstavlja odličnu ulaznicu za ostala tržišta. Svi oni koji su nekada sa oduševljenjem posmatrali Feliciju Fun, uskoro će imati novi model kome mogu da se dive na isti način. Možda!

Možda Vas interesuje i...