OPEL COMBO & CITROEN BERLINGO & PEUGEOT PARTNER

Trio fantastikus

PSA grupacija predstavila je teretne verzije novih lakih komercijalnih vozila. Ista mehanika ali različiti karakteri u pogledu dizajna učinili su da se Berlingo, Partner i Combo međusobno razlikuju

Francuska grupacija nedavno ojačana Opelom, odlučila se da svoje nove vaAutonove predstavi prvo u putničkim verzijama. Prvi među njima, Opel Combo, nedavno je premijerno predstavljen na našem tržištu. Sada stižu i teretne verzije, koje će se proizvoditi takođe u dve dužine međuosovinskog rastojanja. Svaka od njih se vizuelno razlikuje, sa određenim sličnostima.

Osim spoljašnjosti, svaki model ima drugačiji enterijer. Iako ima zajedničkih dizajnerskih elemenata, dizajneri su se trudili da ipak svaki od njih ima svoj pečat i prepoznatljivost. Novina je to da će moći da se poruče kamere umesto retrovizora ali i senzor za preopterećenje. Na spisku dodatne opreme je i bežični punjač mobilnih telefona. Standardna verzija ima 4,4 metra dužine, produžena 4,75 metara i ukupno dužinu tovarnog prostora od 2,16 metara. Nosivost je između 650 i 1.000 kilograma, u zavisnosti od verzije.

Peugeot je najavio da će Partner do prvih kupaca stići u novembru, Citroen navodi da Berlingo stiže do kraja godine, dok će Opel Combo premijerno predstaviti u septembru u Hanoveru na tradicionalnom Salonu komercijalnih vozila.

Možda Vas interesuje i...