Ostaje li FIAT u Kragujevcu?

Novi modeli

U poslednje vreme sve se više priča i diskutuje o tome hoće li Italijani da ostanu u Kragujevcu ili će se po isteku ugovora spakovati – zajedno sa postrojenjima koja su mobilnog tipa – ili će nastaviti proizvodnju sa, očekujemo, novim modelima

Popularnost MPV vozila je u konstantnom padu. Proizvođači ove kategorije ih približavaju sve popularnijem SUV segmentu, neki ih gase, neki… Uglavnom, FIAT 500L je jedan od poslednjih mohikanaca koji čvrsto stoji na braniku klase. Ali, mora se proznati, nije mu lako. Ni malo. Sve je manje saboraca na koje može da računa, sve je više zagovornika da je to odavno prevaziđen koncept, sve je manje kupaca… Činjenica je da prodaja vozila te klase konstantno opada i da je potrebno jako brzo učiniti nešto kako kragujevačke hale (ponovo) ne bi bile avetinjski prazne. Istina, čuju se ideje o modelu 550L, koji bi bi potpuno električna varijanta FIAT-a 500L, ali…

Ipak, sve jasniji i glasniji postaju nagoveštaji da bi se pored “petstotke” može očekivati da u Šumadiju uskoro stigne model pod radnom oznakom 601. Fiat Chrysler Automobiles nije dao nikakav zvanični nagoveštaj, ali ako je voditi se po onoj “gde ima dima, ima i vatre”, potencijalni 601 bi mogao da bude SUV B segmenta, automobil koji bi delio platform sa FIAT-om 500X i Jeep-om Renegade. Tim pre što su pre oko pet godina italijanski mediji najavili mogućnost da nacionalni ponos Italije uđe u klinč sa Renaultom Captur, Opel Crosslandom X, Citroenom C3 Aircross, VW-om T-Cross, Škodom Kodiaq i sličnima i da nadomesti prazninu koja nastaje gašenjem jednog od najpopularnijih FIATA – modela Punto.

E, sad, postavlja se pitanje zašto bi FCA pored nedavno redizajniranog 500X ponudio gotovo identičan model i sam sebi postao konkurent? Pa, situacija može da se sagleda u komšiluku: i italijanskom (Francuska) i našem (Rumunija). Naime, FIAT 500X bi, u tom slučaju, mogao da zadrži svoje pozicije – baš kao što to čini Renault Captur, dok bi šumadijski brat bio pandan Dacia Duster modelu. Dakle, skoro sve pa isto, ali za manju svotu novca i sa pojedinim detaljima koji su dostupni samo na ekskluzivnijem 500X. Ima smisla, ali i logike. Renault je već dokazao kako sve to može dobro da funkcioniše, pa zašto onda Italijani ne bi lepo prekopirali uspešnu formulu. Da bi moglo da bude tako, najavljeno je na konferenciji održanoj prvog dana jula, kada je FCA predstavio petogodišnji plan razvoja, u kome je apostrofiran SUV B segmenta koji bi u prodaju išao sa značkom FIAT.

Logično pitanja bi bilo – a zašto baš Kragujevac? Zašto ne Poljska ili Brazil ili… Odgovor je krajnje jednostavan. Kako je plan da se iskoristi platforma B segmenta, ista ona na kojoj je zasnovan 500L, da proizvodnja bude što jeftinije – u Kragujevcu postoji višak kapaciteta – i da se upotrebi sve što je moguće iz postojećih programa, Srbija je idealno tle za novi FIAT. Time će cena biti najmanja moguća, naročito ako se cela priča začini sa niskom cenom rada na ovim prostorima. A, onda, rastom popularnosti i prodaje modela 601 ili kako god se on zvao, stvaraju se uslovi za miran i neosetan odlazak 500L sa proizvodnih traka pravo u fabričkih muzej.

Možda Vas interesuje i...