Oštriji i prefinjeniji nego ikada pre: ovo je reinkarnacija luksuznog sportskog kupea sa oznakom RC

Lexus RC300h

Nova verzija modela koji je zamišljen da spoji luksuz i sportski duh kupea, predstavljen je danas – 30. avgusta, a zvanični debi imaće na predstojećem Salonu u Parizu. U prodaji krajem godine.

Počevši od prvog predstavljanja modela RC tokom 2014, ovaj Lexus je igrao glavnu ulogu u promociji brenda posvećenog implementaciji emotivnog kvaliteta u vozačko iskustvo. Nimalo jednostavan zadatak, naročito ako je neophodno izvesti ga na automobilu koji spaja dijametralno suprotne krajnosti, pa i karaktere. Novi RC zadržava osnovne konture prethodnika, ali ih uvodi na znatno viši nivo primenjujući poslednju evoluciju Lexusovog dizajnerskog jezika, oštrig poteza i voznih karakteristika inspirisanih perjanicom kuće u kategoriji luksuznih kupea, modelom LC.

Unapređenja su ostvarena na aerodinamici RC-a, pneumaticima i sistemu oslanjanja, a poboljšanja su uočljiva na odzivu motora i osećaju na upravljaču. Ove karakteristike odražavaju “oštriju i prefinjeniju filozofiju gradnje automobila prvi put prikazanu na LC-u. Novi RC je stabilniji nego ikada, bez obzira na uslove eksploatacije, što ga čini idelanim Grand Tour automobilom.

Lexus je pripremio 11 različitih boja karoserije, među kojima se ističu jarko žuta i nebo plava. Za enterijer su, osim klasičnih, pripremljene Ochra i boja senfa, koje se odlično uklapaju u crnu podlogu. Na raspolaganju će biti sedam različitih boja za kabinu. Za pogon je odabran dvolitarski turbo benzinac, unapređenih karakteristika, koji je u mogućnosti da pruži značajno direktniji osećaj ubrzanja is “duhovnosti” vožnje. Više detalja posle zvanične prezntacije u Francuskoj.

Možda Vas interesuje i...