Ovako izgleda budući češki “Golf”, tačnije model koji će direktno da mu konkuriše!

Škoda Scala - prvi pogled

Kamuflirani modeli koji se viđaju neposredno pred lansiranje postali su krajnje nezanimljivi i neprivlačni. Zbog te činjenice, Škoda je primenila drugačiju posve originalnu strategiju

Češki ulični umetnik Chemis, podario je specifičan kamuflažni efekt budućoj Scali, tačnije Škodi C segmenta koja treba da bude direktan konkurent kućnom bestseleru Golfu, ali i automobilu koji je u mnogome doprineo da Škoda bude tu gde jeste – Octaviji. Novi kompakt, koji šestog decembra treba da doživi svetsku premijeru u Tel Avivu, Izrael, postao je turistička atrakcija smeštena pored Lenonovog Zida u blizini Karlovog mosta u Pragu.

Ono što izgleda kao uobičajeni urbani grafit, u ovom slučaju ima svoju priču i nazvan je po legendarnom muzičaru – Džonu Lenonu. Naime, on je bio svojevrsni heroj mladih nekadašnje Čehoslovačke, jer su tokom komunističke ere svi muzičari i bendovi sa zapada bili strogo zabranjeni. Još od tog doba, šareni zid u umetničkoj ulici Male Strane u Pragu je simbol ličnog otpora, mišljenja i hrabrosti da se slobodno izrazi lični stav. Češki ulični umetnik Chemis i njujorški fotograf Krugman su se sastali da naprave spektakularni video. Glavna ulog je dodeljena novom Škodinom modelu kao jedinstvenom delu ulične umetnosti.

 

Unutrašnjost Scale je kreirana po ugledu na koncept Vision RS predstavljen jesenas u Parizu. Scala će da bude prva Škoda koja u enterijeru donosi novi emotivni jezik dizajna, koji objedinjuje ergonomiju i emotivnu pojavu na način karakterističan za ovaj češki brend. Ključni elementi su centralno postavljeni ekran (dijagonale 9,2 inča, Najveći u klasi) pozicioniran tako da bude u vidnom polju vozača i redizajnirana instrument tabla. Tu su potpuno novi materijai i boje koji dosad nisu korišćeni u Škodinim modelima.

Česi polažu puno nade u novi model, koji bi trebalo da postane ako ne najprodavaniji u gami, onda jedan od najtraženijih. Takođe, napominje se da će sa Scalom Škoda direktno atakovati na Volkswagen Golf i njegove konkurente. Za koji dan ćemo znati i tačne specifikacije, tako da će komentari na ovu temu da budu daleko precizniji. U svakom slučaju, sve ono što Škoda radi u novije vreme, navodi na zaključak da su planovi rukovodstva jako ambiciozni a da inženjerski tim zna kako da im izađe u susret. Škoda postaje izuzetno ozbiljan igač na tržištu automobila koji se ne libi da odapne strelu direktno ka kućnim rivalima. Da li je to opšta strategija koncerna ili nešto drugo, nije ni važno. Bitno je da će kupci da budu na dobitku.

Možda Vas interesuje i...