Ovako izgleda prvi potpuno električni Audi SUV

Audi e-tron

Nemački proizvođač je predstavio prvi potpuno električni SUV sa četiri isprepletana kruga – e-tron je postao serijski proizvod. Ujedno, ovo je prvi od ukupno 12 Audijevih EV-a koji se očekuju do 2025.

Za e-ton Nemci tvrde da je to „prvi potpuno elektični serijski model“. Mi bi ih, ipak, malo ispravili – postojao je i R8 E-Tron – ne baš uspešan, tako da su ga u Ingolštatu “zaboravili”. Bilo kako bilo, e-tron će svakako biti prvo električno vozilo te kompanije koje ulazi u serijsku proizvodnju. Ovo je direktan konkurent nedavno predstavljenom Mercedes-Benz EQC modelu, Jaguaru I-Pace i Tesli Model X. Jaka konkurencija, nema šta. Još da dočekamo odgovori BMW-a…

Audi e-tron pokreću dva asinhrona elektromotora koja rade udruženim snagama i napajaju se energijom iz baterijom kapaciteta 95 kWh. Predstavnici Audija još nisu dali zvanične podatke o snazi i obrtnom momentu motora, ali je navedeno da e-tron do 100 km/h ubrzava za 5,5 sekundi a da je maksimum 200 km/h. Ako je suditi na osnovu pređašnjih informacija, elektromotori imaju ukupno oko 300 kW.

Međutim, prilikom izrade ovog vozila i pripadajućih elektromotora, fokus nije bio usmeren isključivo na performanse. Audi je razvio inovativni sistem obnavljanja energije koji elektromotorima omogućava da povrate energiju kada vozač oduzme gas i/li kada se stisne kočnica. U svakom slučaju, taj sistem obezbeđuje oko 30% od ukupne raspoložive autonomije koja se dobija jednim punjenjem.

Kada govorimo o dometu ovog EV-a, procenjuje se da Audi e-tron sa punim baterijama može pređe do 400 km. Audi je na ovom modelu instalirao električni pogon na svim točkovima, što je uobičajena praksa kod SUV modela ove kuće. Na ovaj način je postignuto optimalno prijanjanje u gotovo svim uslovima na putu – asfaltnom ili van njega. E-tron ima čak sedam modova vožnje, od komfornog do sportskog. U zavisnosti od brzine kojom se vozilo kreće, oslanjanje se automatski prilagođava i podešava udaljenost od tla u rasponu od 76 mm. Tako se, prilikom vožnja autoputevima Audi se približava asfaltu zarad smanjenje otpora vazduhu i redukcije potrošnje energije. Nasuprot tome, savladavanju prepreka van asfalta pogoduje veća udaljenost od tla, pa se e-tron izdiže za tih 76 mm.


Baterija kapaciteta 95 kWh spremna je za brze punjače koji isporučuju do 150 kWh. To znači da se 80 odsto kapaciteta baterije napuni za samo pola sata. Idealno za duge staze, kada se tih 30 minuta može iskoristiti za kratki odmor i relaksaciju.

Audi E-Tron je dugačak 4.900 mm, širok 1.930 i visok 1.666 mm, što znači da se smestio na pola puta između Q5 i Q7. Jedan od tehničkih noviteta koji zavređuje pažnju (o ostalima se već naveliko i naširoko pisalo kada su primenjeni na nekim od Audi modela) jeste takozvani virtuelni retrovizor. Naime, umesto klasičnih ogledala, na njihova mesta su postavljene video kamere koje sliku događanja iza automobila projektuju na ekranima pozicioniranim u uglove između prednjih vrata i komandne table.

Možda Vas interesuje i...