Ovo su finalisti izbora za Automobil godine 2019

Car of the Year 2019

Pobednik će – po već ustaljenoj praksi – da bude imenovan naredne godine, na Salonu automobila u Ženevi

Finalisti izbora za Automobil godine 2019 su poznati. Kako je to već ustaljena praksa, ženevski Salon automobila koji se održava marta naredne godine, biće domaćin za proglašenje najboljeg – tačnije vozila sa najviše osvojenih glasova.

Ovih sedam automobila je odabralo 60 članova žirija iz velikog broja evropskih zemalja. Oni su imenovali sedam najboljih po sopstvenom mišljenju, a zajednička karakteristika svih kandidata je da su morali da se pojave na tržištu tokom 2018. godine I članovimaa žirija budu dostupni za test. Izbor za Automobil godine je najstariji najpoznatiji izbor među svim izborima za “naj” automobil. Posle drugog kruga vožnje i glasnja, nagrada ide samo jednom automobilu – bez podkategorija. Prošlogodišnji pobednik je – podsetimo – Volvo XC40.

Interesantan detalj u ovogodišnjem izboru je taj što se među nominovanima za najboljeg pojavljuju sportska Alpina i električni Jaguar I-Pace. Poslednji put kada je pobedio neki sportista zabeležen je jako davno: bio je to Porsche 928 u izboru 1978. godine, pa iako je Alpina najprivlačnija, mnogi članovi žirija mogu da zaključe da je njena pobeda od manjinskog značaja za industriju i korisnike. Jaguar možda ima veće šanse, jer je prethodni izbor sadržao drugu generaciju Priusa, potom Nissan Leaf i Opel Amperu – hibride ili elekto pogonjena vozila, praćeni Teslom Model S i BMW-om i3 – “električarima” koji su prošli jako dobro u svojim godinama učešća na izboru. Preostali kandidati su daleko uobičajeniji. Tu su tri kombi limuzine C segmenta, porodični krosover i veliki “heč”.

Svaki od članova žirija ima mogućnost da sudi na osnovu ličnih iskustava i ubeđenja, zasnovanih na činjenicama koje konkretan “sudija” smatra da su važne. Dakle, ne postoji unapred određene lista po kojoj se daju ocene. Očigledno je da se cena kao jedan od faktora razlikuje od zemlje do zemlje, baš kao i ponašanje na putu. Svakako nije svejedno da li se automobil testira na nemačkim autobanovima, italijanskim serpentinama (na Alpima), na putevima Velike Britanije ili možda Grčke. Razlike su drasične. Bilo kako bilo, članovi žirija u umoljeni da daju poseban značaj tehničkim inovacijamaa koje neko vozilo donosi kao i odnosu cene i onoga što se za taj novac dobija. Ostale karakteristike koje se boduju su – uglavnom – izgled, komfor, bezbednost, ekonomičnost, ponašanje na putu, performanse, funkcionalnost, ekološka podobnost, zadovoljstvo u vožnji i cena. Izostanak BMW-a Serie 3 sa liste opravdava se činjenicom da iako se po datumima lansiranja uklapa u zacrtane okvire, fabrika nije bila u mogućnosti da članovima žirija obezbedi vozila za testiranja.

Alpine A110

Savršen automobil, originalan primer laganog vozila i nečega što je zadovoljstvo voziti. Potpuno drugačije od većine raspoloživog.

Citroën C5 Aircross

Novi Citroen C5 Aircross neće zadovoljiti ničije vozačke aspiracije, ali je zato savršen porodični automobil koji nikoga ne opterećuje.

Ford Focus

Ako novi Ford Focus poručite sa boljim od dva ponuđena sistema oslanjanja zadnjih točkova, dobijate automobil za koji može da se kaže kako je to ostvarenje vozačkih snova.

Jaguar I-Pace

Jaguar je hrabro zakoračio u nepoznato i sve oborio s nogu. Brz, poželjan, dobrog izgleda, SUV koji se igrom slučaja pokreće pomoću električne energije.

KIA Ceed

KIA je još jednom unapredila celu priču. Prefinjenost, stilizovana pojava, kvalitetno izrađena unutrašnjost… Sve zajedno na nivou svega drugoga što se nude. Skoro!

Mercedes-Benz A-Class

A-Klassa, naročito sa ekranima enormnih dimenzija, jako je dobar izbor. Ovo je pouzdan automobil, odlične izrade, jako tih i udoban. Van svih očekivanja.

Peugeot 508

Velika francuska limuzina možda je čudan izbor, ali 508 ima naglašeni dizajn, pruža jako dobar osećaj i vozi se (uglavnom) dobro. Na tipičan francuski način.

Možda Vas interesuje i...