Ozvaničeno – prototip prvog Aston Martin SUV-a postaje serijski model tokom četvrtog kvartala 2019

Aston Martin DBX

Zvanično je potvrđeno da Aston Martin ulazi u segment SUV-a, a prvi model proslavljenog brenda poneće oznaku DBX

Aston Martin je napravio značajan i simboličan iskorak ka luksuznom SUV segmentu prvim modelom te kategorije koji će poneti “krila” britanskog proizvođača. Kako je naglašeno, novitet u serijsku proizvodnju ulazi tokom poslednjeg kvartala naredne godine i biće označen kao DBX. Prvi razvojni prototip već se testira na velškim putevima, stazama i bogazama na trasi čuvenog relija.

Prvi kilometri prevezeni sa DBX-om označavaju početak intenzivnog testiranja i programa kroz koji treba da prođe ovaj Aston. Prvi deo je simbolično startovao u Velsu, u čast početka rada ovih pogona lociranih u Vale of Glamorgan-u. Simulacije različitih situacija u kojima može da se nađe serijsko vozilo, od velikog su značaja za dalji razvoj i prilagođavanje DBX-a. To je samo deo predviđenih testova, koji će se po ustaljenim principima odvijati u najekstremnijim uslovima – od arktičkih zima do pustinjskih vrelina, preko alpskih prevoja i nemačkih autobanova. Naravno, nikako ne može da se zaobiđe Nirburgring, koji je poslednjih godina obavezno svratište svakog prototipa.

Kako je planirano, DBX će biti zvanično poredstavljen kao serijski model u četvrtom kvartalu naredne godine, najverovatnije na nekom od Salona automobila. Proizvodnja će da se odvija u Aston Martin Lagonda pogonima u St. Atanu – postrojenju koje je već imenovano za Dom elektrifikacije, gde će se sklapati i prvi potpuno električni Aston Martin.

Možda Vas interesuje i...