PEUGEOT 508 SW

Razbijanje koda!

Samo nekoliko meseci nakon lansiranja provokativnog i originalnog 508 u varijanti limuzine, u Peugeotu su pripremili jednako radikalnu karavan verziju novog modela. Kako se najavljuje, zvanični debi će da bude upriličen na Salonu automobila u Parizu, koji se održava ove jeseni, dok će novajlija u evropske prodajne salone da stigne početkom 2019.

Istina, novi 508 SW nameće se dizajnom i pojavom: zahvaljujući inteligentnom dizajnu, karoserija karavana je visoka kao kod limuzine, odnosno za šest centimetara niža nego kod odlazeće generacije karavana iste brojčane oznake. Dužina je, takođe, smanjena – na 4.780 mm, što je za 50 mm kraće nego dosad, odnosno samo 30 mm više u poređenju sa novim sedanom. Svojevrstan kuriozitet predstavlja činjenica da vrata nemaju okvire prozora, što je pre kupeovsko nego rešenje za jedan porodičan karavan. Bilo kako bilo, Peugeot nastavlja da nudi originalnost – i u kabini. Poput blizanca sa nešto manjim prtljažnikom, karavan donosi takozvani i-kokpit. I ovoga puta akcent je bio na finim detaljima koji preplavljuju unutrašnjost. Nije posebno ni potrebno naglašavati da je automobil savremenog izgleda opremljen savremenim elektronskim pomagalima i da može da se konektuje preko globalne mreže na sve aplikacije bez kojih vozači ili putnici u ovom vremenu ne mogu.

Ipak, kod svakog karavana, jako bitan “detalj” je prtljažni prostor. I on je “inteligentan”. “Plivajući pod” omogućava regulaciju visine prtljažnika i kombinovanje raspoložive zapremine, koja se kreće od 530 do 1.780 litara. Utovarni prag je za 60 mm niži nego kod limuzine (u ovom slučaju 635 mm) a širina otvora je za 24 mm veća. Putnici na zadnjim sedištima, zahvaljujući mogućnost da se nasloni u drugom redu sedišta obore za 27 stepeni, dobijaju 40 mm dodatnog prostora iznad glava u poređenju sa limuzinom, a panoramski krov seže i do njih.  Za razliku od odlazećeg modela, novajlija je lakši za 70-ak kilograma.

Od motora, na raspolaganju će da budu PureTech benzinci (1,6 l) sa 180 i 225 “konja” upareni sa  novim osmostepenim EAT8 menjačem. Boje dizelaša brane prečišćeni i dorađeni BlueHDi agregati od 1,5 i dva litra radne zapremine, koji sada izlaze u susret Euro 6.d TEMP normativima, a razvijaju 130, 160 i 180 KS. U drugoj polovini naredne godine, kupcima će na raspolaganju biti i Plug-In hibrid zasnovan na benzinskoj verziji, koji će samo na “struju” moći da prelazi do 50 km.

Možda Vas interesuje i...