PEUGEOT – MOTOR GODINE 2018.

Mali trocilindrični turbo benzinac PureTech zapremine 1,2l (110 i 130 KS) iz grupacije PSA dobitnik je nagrade “Motor godine 2018” – četvrti put za redom u kategoriji agregata volumena između jednog i 1,4 l. Ovu prestižna nagrada dodeljena je na panelu 20. po redu izbora za “Motor godine” koji je održan u Štutgartu.

Grupacija PSA je prijavila čak 210 patenata za familiju trocilindričnih benzinaca. Nova generacija PureTech agregata donosi unapređene performance, smanjenu potrošnju goriva i uvećanu efikanost. Sve to sa posebnim beneficijama koje sačinjavaju sledeće:

  • 4% smanjenu prosečnu potrošnju u poređenju sa prethodnom genracijom
  • Unapređen odziv motora zahvaljujući optimizovanom turbo punjaču (sa 20 odsto boljim porastom obrtnog momenta u režimu iznad 1.500 o/min)
  • 75% smanjena emisija čvrstih čestica, zahvaljujući primeni filtera benzinskih čestica (GPF – pandan DPF filter za odstranjivanje ostataka čestica dizel goriva nakon sagorevanja u komori), čime je čak tri godine pre roka ispunjena RDE (emisija u realnoj vožnji) regulativa sa faktorom 1,5 koja na snagu stupa 2020. godine.
  • kompaktnije dimenzije kako bi se motor što lakše prilagodio novoj Zajeničkoj Modularnoj Platformi (CMP) predviđenoj za razvoj budućih malih gradskih modela, baznih limuzina i kompaktnih SUV-a.

Predstavljena po prvi put 2017. na novoj generaciji Peugeota 308, aktuelna generacija malog benzinca značajno je raširila prisustvo u celoj gami PSA vozila koja se prodaju u više od 70 zemalja sveta. Motor je usaglašen sa Euro 6d-TEMP i kineskim 6b standardima o emisiji štetnih gasova. Ovaj trocilindraš se trenutno proizvodi u Francuskoj, na dve lokacije, kao i u Kini. Da bi se ispunili zahtevi za ovim agregatom, tokom 2019. i 2020. godine proizvodnja će da se proširi prvo na Poljsku a potom i na Mađarsku.

Možda Vas interesuje i...