Pola veka turbo motora BMW u auto-moto sportu

BMW M4 DTM

Jubilej se obeležava na najadekvatniji mogući način – dvolitarskim turbo benzincem za DTM verziju modela M4 usaglašenim sa prvilima za Klasu 1. Prvo pojavljivanje ovog BMW-a upriličeno je na poligonu fabrike Dingelfing, a u sezoni 2019. očekuju se vrhunski rezultati

BMW je s turbo motorim beležio uspehe čitavih 50 godina. Sada se ispisuje novo poglavlje, a fokus je na DTM šampionatu Klase 1, u kome će da debituje potuno novi agregat od dva litra opremljen turbo punjačem. Inženjeri BMW-a blisko su sarađivali sa vozačem Brunom Spenglerom iz Kanade, koji je imao ulogu test vozača tokom kompletnog procesa projektvanja, razvoja i finalizacije novog agregata. Prethodni V8 motori zamenjeni su efikasnijim i značajno snažnijim četvorocilindričnim turbo sklopom zapreine dva litra.

Tokom prvih godna eksploatacije BMW-ovih turbo agregata, daleke 1969, Dieter Quester je iz prvog pokušaja krunisan titulom najboljeg u evropskom prventvu turističkih automobila vozeći BMW 2002 TI. Tokom 1973, BMW 2002 Turbo postaje prvi nemački serijski automobil opremljen turbo punjačem. Sade se ispisuju nova poglavlja u ovom nizu tako što će i automobili namenjeni takmičenju u DTM šampionatu biti opremljeni turbo motorima. Prvi kilometri izvezeni ovim motorom nagoveštavaju svetlu budućnost, a novi turbo zvuči fantastično. Kako to izgleda, poslušajte u prilogu.

 

Prvi zvanični testovi kao deo priprema za nastupajuću sezonu zakazani su za dane od 11. do 14. novembra u portugalskom Estorilu.

Možda Vas interesuje i...