Posle četiri godine od zvanične premijere na Salonu automobila u Parizu, četvrta generacija modela Suzuki Vitara je dorađena – vizuelni i tehnički.

Suzuki Vitara za 2019. godinu - redizajn

Najpopularniji i najpoznatiji SUV Suzukija je prošao kroz restilizaciju dizajna karoserije, pa sada ima novu prednju masku, novi odbojnik, nove svetlosne grupe pozadi a ponuđen je u (još) dve nove boje.

Osvežena je i instrument tabla koja sada ima i ekran u boji smešten između dva okrugla instrumenta, preko kojeg su dostupna sve bitne informacije o vozilu. Izmenjena je i plastika od koje je izrađen enterijer. Ona je sada znatno mekša nego pre što površine čini elegantnijima i skupljima. Predstavnici Suzukija su naveli da osvežena verzija Vitare donosi i novu tehnologije. Šta su tačno imali na umu, saznaćemo uskoro – na zvaničnoj premijeri Vitare u septembru. Od motora, na raspolaganju će da budu turbo benzinci od jednog i 1,4 l. Atmosferski motor od 1,6 l odlazi u zasluženu penziju. Proizvođač tek treba da objavi detaljne informacije o varijantama osvežene Vitare, ali se pretpostavlja da će verzije sa oznakom SZ4 i SZ-T imati jednolitarski agregat od 109 “konja”. Oni će imati i AllGrip pogon na svim točkovima, a kao opcija na modelu SZ-T će biti dostupan manuelni menjač. Što se varijante SZ5 tiče, ona će se prodavati sa agregatom radne zapremine 1,4 litara sa 140 KS (103kW) i 220 Nm obrtnog momenta.
U standardnu opremu na ovoj varijanti se ubrajaju i brojni sistemi za asistenciju vozaču, kao što su prepoznavanje saobraćajnih znakova, sistem nadgledanja mrtvih uglova, upozorenje na saobraćaj iza vozila i ostalo što već predstavlja standard ne samo u kategoriji SUV vozila.

Možda Vas interesuje i...