Posle svetske premijere u Kini, novi Macan debitovao i na evropskom tlu

Porsche Macan

Fokus novog Macana, osim dizajnerskih i tehničkih rešenja o kojima smo već pisali pri predstavljanju premijere u Kini, jeste novi dvolitarski turbo benzinac koji treba da predstavlja okosnicu prodaja u Evropi

Izbacivanjem dizem verzija iz ponude, Porsche se preorijentisao na benzince, hibride i električne modele. Ovoga puta najinteresantniji je mali četvorocilindraš sa unapređenom komorom za sagorevanjem i filterom čvrstih čestica. Razvija 245 KS i 370 Nm, a u kombinaciji sa sedmostepenim PDK automatskim menjačem opremljenim dvostrukom spojnicom omogućava da ovaj kompaktni SUV ubrza za 6,7 sekundi i dostigne maksimalnih 225 km/h. Prosečna potrošnja ove verzije je 8,1 l/100 km, mereno po novom NEDC ciklusu.

Cilj konstruktora bio je da Macan učine prijatnijim za vožnju. Iz tog razloga na raspolaganju su različite dimenzije točkova – od 18 do 21 inč – a svaka od njih je optimizovana za što bolje iskorišćenje pogona na sva ćetiri točka, poznatog Porscheovog PTM sistema. Cena u Nemačkoj startuje sa 58.763 evra uključujući tu i porez. Za taj novac dobijaju se LED svetla, nova navigacija sa ekranom od 10,9 inča, alarmi uređaj sa nadzorom unutrašnjosti i mnogo toga još.

Možda Vas interesuje i...