Posle višemesečnih najava, Škoda predstavila treći i ujedno najmanji SUV – Kamiq

Škoda Kamiq

Kamiq se značajno razlikuje i od većih Karoqa i Kodiaqa, cilja mlađu populaciju, ima oštre linije, ali i nova svetla jer gornji uski reflekor služi kao dnevna svetla uz pokazivače pravca, dok su donji “prava” svetla

Dužina ovog SUV-a je 4,24 m, zapremina prtljažnika je 400 l i moe se proširiti do 1.395l. Škoda posebno ističe prostor na zadnjoj klupi koji meri 770 mm od zadnjeg dela naslona prednjih sedišta do kraja zadnje klupe.

Iako su Česi u najavnim objavama prikazali Kamiq sa masivnim točkovima, kao što je to več uobičajeno, serijska verzija je prilično mirnija. Najveći naplaci koji će da se isporučuju uz Kamiq imaće prečnik od 18 inča. Unutrašnjost je, manje-više, poznata – Kamiq je preuzeo enterijer novog kompaktnog hečbeka Scala, što znači da je tu digitalna kontrolna tabla dijagonale 10,25-inčna. Multimedijalni sistem u zavisnosti od paketa opreme može da ima dijagonalu od 6,5, osam ili 9,2 inča.

Kamiq je nakrcan bezbednosnim sistemima, baš kao i svi savremeni konkurentski modeli. Za pogon su odabrani standardni agregati iz VW grupacije. Motorizacija startuje sa turbo benzinskim trocilindrašem zapremine jednog litra (115 KS), sledi četvorocilindrični TSI volumena 1,5 l (150 KS) a na raspolganju je provereni TDI od 1,6 l sa 115 “konja”. Kasnije će u ponudi biti agregat na metan – trocilindraš sa 95 KS.

Standard je manuelni menjač, a uz doplatu na raspolaganju će biti automatik sa dvostrukom spojnicom. Kamiq neće biti dostupan sa 4×4 pogonom, već samo na prednje točkove. Prodaja kreće kasnije tokom 2019. godine.

Možda Vas interesuje i...