Potpuno električni Mercedes spreman za napad na Teslu

Mercedes EQ-C

…i Audi, i Jaguar i ostatak sveta. Ovo je Mečkina električna budućnost. Da li vam se dopada? Sve do sada, Mercedesov upad u teritoriju električnih automobila svodio se na jako redak SLS AMG i tek neznatno prisutniju B-Klassu EV. Ali, to više nije slučaj. Ovo je Mercedes EQ-C, prvenac kompanije u potpuno električnom EQ podbrendu. Čak i izgleda razumno slično konceptu EQ, zar ne?

Iza vitkih proporcija, blago nalik onima koje donosi Range Rover Velar, EQ-C koristi poznatu taktiku u konstrukciji električnih vozila. Litijum-jonske baterije kapaciteta 80 kWh imaju masu od oko 650 kg (što je četvrtina ukupne mase vozila – ovaj Mercedes meri 2,4 t) i smeštene su ispod poda, održavajući težište jako nisko. Ta pozicija “akumulatora” doprinosi bezbednosti prilikom sudara, jer je to – uslovno rečeno – najbezbednija pozicija u vozilu na kojoj mogu da se pozicioniraju baterije. Prednji elektromotor EQ-C-a bi trebalo da ponudi visok nivo efikasnosti, dok bi zadnji – kao kod Jaguara I-Pace ili Tesla Model X davao onaj neophodan “udarni” efekat i isporuči ekstremnu snagu. Da, ovo je Mercedes sa električnim “4Matic” pogonom. Šalu na stranu, pogon jeste na sva četiri točka, ali nema apsolutno nikakve veze sa “firmatikom”.

Maksimalna zbirna snaga elektromotora je 400 “konja”, dok je obrtni moment predvidljivo ogroman – 765 Nm dostupnih u kompletnom rasponu rada, što je uobičajena karakteristika svih motora na “struju”. Obrtni moment je, dakle, veći nego kod sportskog C63 AMG sa V8 motorom i isporučuje se u potpunoj tišini – za razliku od pomenutog sportiste. Konačni rezultat rada agregata na električnu energiju je ubrzanje iz stanja mirovanja do 100 km/h za samo 5,1 s (imajmo na umu da vozilo spremno za vožnju ima 2,4 t), dok je najveća brzina skromnih 178 km/h. Očigledno da je (realna) maksimalna brzina u slučaju električnih automobila daleko manje bitna od autonomije.

Upravo zbog toga, na selektoru moda vožnje, pored klasičnih Comfort, Sport i Eco modova, u ovom vozilu se nalazi dodatna “Max Range” pozicija. Ako odaberete baš nju, proizvođač tvrdi da ćete moći da pređete 450 km do sledećeg punjenja baterija. Bilo kako bilo, te brojke su rezultat kalkulacija po starom NEDC ciklusu a ne po novim WLTP regulativama. Zbog toga, za očekivati je da realna autonomija bude oko 400 km. Sledeća bitna stavka na EV listi je – punjenje: Mercedes je u EQ-C ugradio punjač od 7,4 kW sa vodenim hlađenjem. Pored toga, na raspolaganju je Mercedes Wallbox, koji će baterije EQ-C-a da puni tri puta brže nego klasičan kućni šuko utikač. Mercedes kaže da očekuje da će punjenje između 10 i 80 odsto kapaciteta (retko kada se ide ispod 10, baš kao što nije česta situacija da se baterije pune do maksimuma) trajati oko 40 minuta. Dovoljno da se na “pumpi” popije kafa, obave formalosti oko toaleta i slično.

Spolja, EQ-C se ne nameće savremenim i zastrašujućim Eko detaljima. Mercedes, očigledno, nije želeo da uznemirava tradicionaliste, najverniji sloj kupaca automobila ovog brenda. Štaviše, rekli bi smo da nas EQ-C po konturama podseća na GLE Coupe. Sasvim klasično stilizovan automobil, sa nekoliko detalja koji nagoveštavaju da nije običan “fosilni” primerak. Nekoliko plavih linija i to je skoro sve. Unutra – slična situacija: veliki ekrani po uzoru na najsavremenije modele iz klasične ponude, koji u ovom slučaju prikazuju podatke bitne za električno vozilo – dakle bez obrtomera i merača količine goriva u rezervoaru. Tu su suptilni bakarni detalji poput okvira otvora za ventilaciju. Zašto baš bakarnih? Pa, znate ono – žice, kablovi, konektori – sve se to uglavnom pravi od bakra, pa je asocijacija na to sasvim očigledna, zar ne… Ostalo – isto kao kod običnih Mercedesa.

Karakteristično za EQ-C je to što deluje daleko luksuznije od Tesle, naročito ako se uzme u obzir Teslin dominantni ekran vertikalno postavljen na sredini “instrument-table”. Ali, u Mercedesu nije toliko konzervativan koliko bi moglo da se pretpostavi, naročito kod automobila koji treba da na tržište uvede jedan potpuno novi brend – EQ. Tehnička rešenja su, takođe, prilagođena električnoj prirodi vozila. Navigacija, na primer, uzima u obzir pozicije brzih punjača, i punjača uopšte, jasno prikazujući vozaču lokacije na kojima se oni nalaze, koliko do njih ima kilometara i da li rutu treba “skratiti” ili ići onom koja obezbeđuje najefikasnije korišćenje energije i upotrebu punjača. Klima uređaj je optimizovan za predgrevanje ili predhlađenje kabine, olakšavajući posao za odmagljivanje ili odmrzavanje stakala u ekstremnim uslovima, što štedi bateriju.

Ni jedno od rešenja ili primenjenih ideja nije revolucionarno ni potpuno novo. Štaviše, sve je već dobro poznato, ali je za potrebe gradnje i ugrdnje u EQ-C revidirano i prilagođeno. U realnom svetu, sve to deluje pompezno i predstavlja veliko distanciranje u odnosu na sve što smo (kod Mercedesa) dosad navikli. A doprinosi dobijanju bitke sa Teslom Model X, možda Jaguarom I-Pace ili Audijem e-Tron… Ko zna.

Sklop Litijum-Jonskih baterija kapaciteta 80 kWh. Pozicija – ispod poda vozila.

Da skratimo priču koliko god je to moguće – EQ-C može da bude opremljen sa svim detaljima raspolživim kupcima S-Klasse, što znači i sistemima polu-autonomne vožnje. Bilo u gradu, na magistrali, autoputu… Sve što može S, može i EQ-C.

Proizvodnja započinje tokom 2019. godine a u EQ-C će da se ugrađuju baterije proizvedene u Mercedesu. To će svakako isključiti sve potencijalne nevolje u nabavci baterija od spoljnih dobavljača kao i onih koje idu uz to. Ali, na kraju ostaje samo jedna nepoznanica. Cena. Nadamo se da će uskoro i ona da bude obelodanjena, ali se ne očekuje ništa manje od šestocifrenog iznosa izraženog u evrima. Videćemo.

Možda Vas interesuje i...