Povratak legende

Toyota GR Supra

Potpuno nova Toyota GR Supra, tačnije njena peta generacija ujedno i prvi globalni GR model koji će da se proizvodi u režiji Toyota Gazoo Racing odeljenja (odatle i GR), zvanično debituje u Detroitu, 14. januara ove godine

Sportista u najbukvalnijem značenju te reči, napravljen je bez i jednog kompromisa a namenjen je čistom uživanju u vožnji. Koncept je tipično sportski – šestocilindrični redni motor smešten je s preda dok je pogon na zadnje točkove. Time je “začinjena” i istorija ovog modela zasnovana na originalnom sportisti 2000 GT.

Sada je iskorišćen trolitarski agregat sa TwinScroll turbo punjačem koji omogućava dostizanje maksimalne snage od 340 KS i najvećeg obrtnog momenta od 500 Nm. Za prenos je odabran osmostepeni automatski menjač koji je zaslužan za glatka ali snažna ubrzanja sa velikom zalihom obrtnog momenta raspoloživog širom kompletnog korisnog opsega rada motora. Ubrzanje do 100 km/h, kako navodi Toyota, traje samo 4,3 s. Svaka Supra prodata u Evropi imaće aktivni diferencijal koji će u ekstremnim uslovima biti u mogućnostiu da kompletnu snagu prenese na samo jedan pogonski točak – onaj sa boljom trakcijom. O rasporedu snage odlučuje centralna elektronska jedinica u vozilu.
Novitet počinje da se isporučuje kupcima krajem leta tekuće godine, a proizvodnja će da se odvija u austrijskom Gracu.

Možda Vas interesuje i...