Povratak otpisanih: nova ofanziva, stare radosti. Šta je novo kod Audija?

Audi A6 i A7 u TDI varijantama sa dvolitarskim četvorocilindrašima

Potpuno novi agregat sa četiri cilindra na startu se nudi u limuzinskoj i karavan verziji modela A6, dok je za A7 predviđeno da se isporučuje u Sportback varijanti.

Uprkos pokušajima da se TDI I njima slični agregati pošalju u (ne)zasluženu penziju i ostave sudu istorije da o njima zbori, ponuda savremenih turbo dizel motora – čini se – nikada nije bila snažnija i čistija. Novitet koji stiže iz Audijevih pogona, a očekuje se da se nađe i u drugim modelima koncerna, ima 1.968 ccm zapremine, četiri cilindra i 204 KS. Trenutno dolazi isključivo sa sedmostepenim S-Tronic menjačem, a da li će da bude na raspolaganju sa manuelcem – čisto sumnjamo.

Kako je kod Audija nedavno ustanovljeno, modeli koji budu dolazili sa ovim motorom imaće fabričku oznako 40TDI (što je referentna oznaka za sve modele opremljene turbo dizel motorima snage između 150 i 204 KS). Ugrađen u A6, ovaj agregat omogućava ubrzanje do 100 km/h za 8,1 s, dok A6 Avant i A7 Sportback beleže prolazno vreme od dve desetinke više. Karavan “šestica” postiže maksimalnih 240 km/h, dok ostala dva automobila mogu za 6 km/h brže. Na startu prodaje pogon je samo na prednje točkove, ali se do kraja godine očekuju i Quattro varijante. Prosečna potrošnja je između 4,3 i 4,7 l/100 km, a emisija ugljen dioksida 112 odnosno 124 g/km, u zavisnosti od verzije karoserije. U skladu sa ustaljenim principima fabrike iz Ingolštata, najnovije generacije Audija, pa i 40TDI, rade u kombinaciji sa alternatorom-starterom pokretanim remenom (MHEV) koji predstavlja osnovu 48 voltnog električnog sistema. Ova tehnologija blagog hibrida doprinosi uštedi na gorivu tako što omogućava automobilu krstarenje sa ugašenim klasičnim motorom, naravno pod određenim uslovima.

Možda Vas interesuje i...