Predserijski Opel Combo predstavljen srpskim kupcima

Putnička verzija sa sedam sedišta

Opel Combo Life namenjen je za prevoz sedam putnika i već je dobio epitet najboljeg prijatelja porodice. Ovo je treći Opel automobil razvijen u okviru PSA grupacije.

U srpskoj prestonici ekskluzivno i pretpremijerno je predstavljen Combo Life. Brojni mediji imali su priliku da se uvere kao će da izgleda i da se “oseća” novitet na ovom ručno rađenom primerku iz pretprodukcije. Ovakva prezentaciju, inače, nije dosad bila uobičajena na našem tržištu, čime se naglašava gledište Opela na srpske kupce.

Combo Life je predstavnik pete generacije Combo vozila koje je Opel počeo da proizvodi pre više od 30 godina, ali je prvi koji je inicijalno projektovan kao putnički automobil.

“Combo Life je veoma važan model u našem portfoliju. On će vam otkriti jedan sasvim novi Opel, osvežen novim dizajnom i ojačan izvrsnim kvalitetom i performansama. S obzirom na to da je PSA vodeći proizvođač u ovom segmentu u Evropi, očekujemo da će novi model biti značajan podsticaj daljem rastu Opela i učvršćivanju imidža vodećeg brenda u našoj zemlj i regionu”, rekao je Dragan Nenadović, direktor Opela za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Bugarsku i Albaniju na ekskluzivnoj promociji u Beogradu.

Dragan Nenadović, direktor Opela za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Bugarsku i Albaniju

 

Combo Life ima mnoštvo visoko tehnoloških funkcija, a pre svega one koje se odnose na bezbednost putnika: upozorenje na sudar sa vozilom ispred, prepoznavanje pešaka, automatsko kočenje u hitnim situacijama, upozorenje na pospanost vozača, pomoć za ostanak u saobraćajnoj traci i drugo. Među visoko tehnološkim funkcijama su i one koje se odnose na komfor, kao i pametne funkcije (automatski tempomat, čitač saobraćajnih znakova, upozorenje za mrtav ugao). Combo Life se proizvodi u dve dužine – standardnoj (4.400 mm) i produženoj (4.750 m). Velika zapremina prtljažnog prostora pruža dodatni komfor za odlagane stvari i na dugim putovanjima. Jedna od prednosti ovog Opela su i dvoja klizna vrata koja omogućavaju lakši pristup unutrašnjosti. Benzinski i dizel motori u kombinaciji sa osmostepenim automatskim menjačem osiguravaju visoku efikasnost vozila ali i za klasu sasvim solidne performanse. Putnički automobili u Van B segmentu postaju sve popularniji o čemu najbolje svedoči zabeležen porast od 26 % registrovanih putničkih vozila u 2017.godini u poređenju sa rezultatima iz 2013.godine.

Možda Vas interesuje i...