Pripremljeni dodaci u M stilu za novi X5

BMW X5

Tehnologija koja se primenjuje kod trkačkih automobila dostupna za aktuelnu generaciju X modela – na prvom mestu za X5

Poput prethodnika i, u stvari, kompletne familije X modela, četvrta generacija X5 donosi kombinaciju impresivnih terenskih karakteristka za jedan SUV i visoke dinamike na asfaltu – opet za jedan SUV. Sa prilično širokim izborom M Performance delova koji su vlasnicima svih BMW vozila dostupni kao dodatna oprema, novi premijum Sportsko Rekreativni (SAV) BMW omogućava klijentima da personalizuju svoje vozilo. Kompletna paleta dodataka biće na raspolaganju paraleleno sa svetskom komercijalnom premijerom modela X5, u martu naredne godine.

M Performance komponente za spoljašnji deo vozila napravljene su od ugljeničnih vlakana i posebno dobro deluju na ovom BMW-u ističući njegove linije inspirisane moto sportom. Deo paketa su i posebni naplaci dizajnirani tako da odgovraju vožnja van asfalta, a na njih su montirani pneumatici od 20’’ namenjeni za vožnju po svim podlogama. Kome je to malo, na raspolaganju su točkovi prečnika naplatka od 22 inča – za kilogram (po komadu) lakših od onih manjih dimenzija.

Nove su i kočnice, sa četiri klipa u prednjim čeljustima i perforiranim diskovima od 19’’ koji obezbeđuju neophodan protok vazduha, hlađenje kočnica i održavanja zaustavne sile uvek na idealnom nivou.

Detalji od ugljeničnih vlakana su raspoloživi i za unutrašnjost. Inspirisani auto sportom, dizajneri su pripremili kako vizuelnu tako i finkcionalnu transformaciju standardnog X5. Upravljač osigurava da vozač uvek ima punu kontrolu nad dinamičnim SAV vozilom tokom celokupne vožnja, jer je presvučen alkantarom koja sprečava klizanje ruku po kolu upravljača. Tu je i priličan broj “odmorišta” za palčeve, pa je “volan” uvek čvrsto u rukama vozača. Nezaobilazna oznaka na “12 časova” deo je i ovog upravljača. Lopatice automatskog menjača iza uprvljača, sada su od ugljeničnih vlakana, umesto aluminijuma.

Deo paketa je M Performance Drive Analyser i biće od koristi onima koji žele da optimizuju motor u stilu sportskih karakteristika ali i ličnih preferenci. Jedan deo uređaja se povezuje sa OBD utičnicom, drugi sa pametnim telefonom u kome je instalirana BMW-ova aplikacija. Analizator vožnja je nastao direktno od sličnih uređaja koji se koriste na trkama. On vozaču  omogućava uvid u sve bitne parametre vozne dinamike vozila, nudeći široku paletu profesionalnih analitičkih podataka. Takođe, omogućava snimanje toka vožnja preko kamere mobilnog telefona, podatke o stanju motora i automobila kao i rutu po kojoj se vozilo kreće – na osnovu GPS podataka.

Možda Vas interesuje i...