Prvo serijsko vozilo na gorivne ćelije sa Plug-In hibridnom tehnologijom

Mercedes GLC F-CELL

Prosečna potrošnja vodonika je do 1 kg/100km (kombinovano 0,34 kg/100 km), emisija ugljen-dioksida ravna nuli, prosečna potrošnja električne energije 13,7 kW/100km

Mercedesovo viđenje automobila sa nultom emisijom postalo je serijski model. Komercijalno ime je Mercedes GLC F-CELL. Shodno trenutnim uslovima na tržištu i infrastrukturi u razvoju, ovaj Mercedes će u početku biti ponuđen u određenim delovima Nemačke koji omogućavaju njegovu svakodnevnu upotrebu.

Mercedes-Benz GLC F-CELL je jedinstven Plug-In hibrid, i osim na električnu energiju iz baterija može da se kreće na čisti vodonik. Ili u kombinaciji jednog i drugog izvora energije. Ovaj SUV je u potpunosti električno vozilo (vodonik se koristi za dobijanje električne energije u samom automobilu) predviđeno za svakodnevnu upotrebu. Takođe, ekološki je prihvatljivo jer je produkt sagorevanja čista vodena para, ugljen dioksida nema, domet samo na vodonik je oko 430 km (rezervoar od 4,4 kg vodonika pod pritiskom od 700 bara smešten je u pod vozila), a dopuna ovog energenta traje skromnih tri minuta. Samo na baterije, ovaj Mercedes može da prevail 51 km. Ukupna snaga motora je 151 kW, što obećava jako dobru dinamiku u skoro svim uslovima eksploatacije.

Možda Vas interesuje i...