Raste gama nove BMW-ove Serie 3

BMW M340i xDrive Sedan

Na Salonu automobila u Los Anđelesu predsatvljena trenutno najjače verzija nove “trojke”

Osnovu verzije M340i xDrive Sedan čini novi redni šestocilindrični motor, M oslanjanje, M sportski diferencijal i inteligentni pogon na sva četiri točka. Nova Seria 3 hvata dodatni zalet pred premijeru najavljenu za proleće naredne godine. Naime, BMW M GmbH je predstavio ekstremno dinamičnu varijantu limuzine sa novim benzincem snage 374 KS. Kako se u zvaničnim izjavama navodi, ovo je automobil vrhunskih karakteristika još neviđenih u srednjoj klasi. To znači da BMW ponovo postavlja standarde, pa je za očekivati da uskoro stignu gromoglasni odgovori iz Mercedesa i Audija.

Novajlija je orijentisan ka svim zadovoljstvima sportske vožnja, tako da donosi nisko težište, optimizovanu masu vozila, idealno izbalansirano opterećenje osovina (50:50) kao i uvećanu otpornost karoserija na sva uvijanja i izvijanja. Oslananje i aerodinamika su pažljivo podešavani kako bi nova pogonska jedinica pružila maksimum i u realnim uslovima eksploatacije.

Novi redni šestak ima tri litra zapremine i izrađen je, uglavnom, od aluminijuma. Sistem turbo punjenja je projektovan po takozvanoj TwinScroll tehnologiji, a za potrebe novog agregata ona je dodatno unapređena. Integracija kompaktnog izduva sa turbo kompresorom u velikoj meri je podigla pritisak nadpunjenja, a inercijalne mase sistema su smanjene za čak 25 odsto. To znači da je motor spreman za trenutnu reakciju na komandu s papučice gasa i da “grize” kao se samo poželeti može. Pritisak direktnog ubrizgavanja goriva dostiže 350 bara, tako da je osim uvećanja snage za 48 KS u odnosu na prethodnu verziju povećan i obrtni moment za 50 Nm – na ukupno 500 Nm. Sve zajedno, rezultuje savršenim performansama: od 0 do 100 km/h protekne 4,4 sekunde, dok je maksimum, tradicionalno, limitiran na 250 km/h.

Nova verzija je usklađena sa euro 6d-TEMP standardima, što znači da se u izduvu nalazi i sistem za prečišćavanje čvrstih čestica. BMW navodi da je kombinovana prosečna potrošnja 7,5 l/100 km, a emisija ugljen dioksida 172 g/km. Za prenos snage na sve točkove stara se inteligentni osmostepeni automatski menjač najnovije generacije. Šta li nas čeka kod novog M3?

Možda Vas interesuje i...