Reinkarnacija legende – Corolla počinje novi život

Toyota Corolla

Ime Corolla, koje s ponosom reprezentuje Toyotu još od 1966. godine, sa više od 45 miliona plasiranih automobila, menja Auris i ponovo postaje prepoznatljiva Toyota niže srednje klase.

Utisci i reakcije su podeljene: manji deo je pokazao naklonist prema imenu Auris, veći je tugovao za Corollom. I posle oko 10 godina legendarno ime se vraća na scenu (Evrope) u sve tri karoserijske varijante. Od proleća naredne godine neće samo limuzina da nosi ovaj naziv, već i petovratna kombi-limuzina i karavan. Dakle, trojac će ponovo da bude na okupu.

Ime se uklapa u Toyotinu strategiju plasmana nove platforme (TNGA – Toyota New Global Architecture) koja će biti dostupa diljem planete. Takav potez pojeftinjuje razvoj i proizvodnju, samim tim i vozilo spremno za prodaju, pojednostavljuje servisiranje, opremanje kao i sve ostale detalje bitne za ponudu kvalitetnog automobila na bilo kojoj tački na svetu. Ovim potezom se zamenjuju tri različite platforme dosadašnjeg modela C segmenta, a novajlija će da nosi gene najnovije hobridne tehnologije Toyote. Ime Auris će biti odbačeno i poslato u istoriju. Nova Corolla Touring sports imaće svetski premijeru na predstojećem Salonu automobila u Parizu, zajedno sa kombi-limuzinom i naravno u hibridnim varijantama koje će Toyota da forsira sve više, shodno činjenici da proteruje dizel motore iz ponude putničkih automobila.

Možda Vas interesuje i...