Renault Espace sa izmenjenom fizionomijom

Francuski proizvođač nedavno je predstavio restilizovani Espace, automobil iz MPV kategorije. Šta je sve novo i kako to izgleda, prikazujem vam u nastavku

Renault Espace za 2020. godinu u evropske prodajne salone stiže na proleće, a donosi blagi redizajn karoseriije i osvežene sadržaje. Među novinama su LED Matrix adaptivna svetla, po prvi put primenjena u nekom Renaultu. Zadnja LED svetla su takođe blago restilizovana, a neupadljive dizajnerske promene obuhvatile su prednji i zadnji branik, kao i naplatke. Redizajn je uočljiviji unutar kabine, gde je preoblikovana lebdeća centralna konzola koja sada uključuje dva držača za čaše/flaše i par USB priključaka. Espace za 2020. opremljen je i najnovijom generacijom multimedijalnog sistema Easy Connect sa 9,3-inčnim ekranom, kao i Apple CarPlay i Android Auto kompatibilnošću. Tu je i 10,2-inčna digitalna instrument tabla sa 3D navigacijom.

Francuzi navode da je od premijere 2015. godine, više od 60% prodatih primeraka Renaulta Espace bilo u paketu Initiale Paris – najluksuznijoj verziji ovog modela. Renault je sada obogatio ponudu upravo ove varijante, sa dve vrste presvlaka od Nappa kože (Black Titanium i Light Sand-Grey), dok vozač i suvozač sedišta mogu da podese u 10 smerova, kao i da koriste funkcije masaže, grejanja i hlađenja fotelja. Poboljšana je i zvučna izolacija kabine u verziji Espace Initiale Paris, ugradnjom bočnih laminiranih stakala. Osim toga, sve varijante Renaulta Espace za 2020. imaće veliki stakleni krov kao standardni deo opreme, dok će kupci moći da biraju između varijante sa pet ili sa sedam sedišta.

Za pogon su pripremljeni benzinskim i turbo dizel motori. Bazni je 1,8-litarski turbo-benzinac sa četiri cilindra i 225 KS, a uparen je isključivo sa sedmostepenim automatikom. Renault nudi dva dvolitarska turbodizelaša sa 160 i 200 KS. Oba su dolaze sa šestostepenim menjačem sa duplom spojnicom.

Među sistemima asistencije je i tehnologija automatizovane vožnje (nivo 2), koja funkcioniše pri brzinama 0-160 km/h. Kupci će takođe moći da naruče i opciju upravljanja na sva četiri točka u kombiniaciji sa adaptnivnim sistemom oslanjanja i tri predefinisana režima vožnje: Eco, Comfort i Sport.

Možda Vas interesuje i...