Renault je, nedavno, predstavio redizajn četvrte generacije modela Megane, koji pored usavršene i osavremenjene tehnologije, čistijih motora, po prvi put u ovu kategoriju Renaulta uvodi hibridnu verziju. U prodaji od leta ove godine

Renault Megane

Uprkos prilagođavanju savremenim ekološkim i tehnološkim standardima, novi Megane je zadržao i unapredio zadovoljstvo u vožnji. Renault je obnovio kompletnu gamu – petovratnu kombi-limuzinu, karavan, R.S. Line, R.S. i R.S. Trophy. Da li će da se ponudi i klasična limuzina, trenutno nije poznato, ali imajući u vidu praksu francuskog prozivođača, to bi mogli da očekujemo krajem naredne godine.

Kako je to već uobičajeno za Renault, novi ciklus modela započinje sa uvođenjem nove generacije modela Clio. Od njega sve počinje i sa njim se sve završava. Ni ovoga puta nije bilo drugačije: posle pete generacije Clia i druge generacije modela Captur, na red dolazi Megane. Istina, ne kao potpuno novi model već redizajn četvrte generacije, što se i očekivalo. To, međutim, nije predstavljalo problem da se Megane popne na potpuno novi nivo, koji ako se zanemari jaka vizuelna povezanost sa sada već odlezećim Meganeom, može da se protumači kao značajan iskorak.

S tim u vezi, tehnologije ekrana, multimedije, konektivnost i ostali postulati Clia preneti su na Megane. Dorađeni su prednji i zadnji odbojnik, LED svetla su standard u svim varijantama, sedišta bi trebalo da su udobnija… Ukratko, novi Megane će da bude izuzetan izbor u segmentu kome pripada. Konkurencija ima o čemu da brine.

Plug-In hibrid donosi F1 tehnologiju u komercijalni program Renaulta

Na startu prodaja početkom leta, na raspolaganju će da bude jedan benzinski i jedan dizel motor, oba opremljena turbo punjenjem. Benzinac je poznati 1,33-litarski četvorocilindraš razvijen u saradnji sa Mercedesom, a u modelu Megane razvijaće 115, 140 i 160 “konja”. Dobro poznati dCi od 1,5 l stiže sa 95 ili 115 KS, a od menjača na raspolaganju su manuelni i automatski, u zavisnosti od odabranog motora. Ponudu uskoro obogaćuje trocilindrični turbo benzinac od jednog litra snage 100 i 120 KS, koji menja najslabiju verziju četvorocilindraša od 1,33 l (sa 100 “konja”).

Plug-In hybrid nosi oznaku E-Tech i donosi tehnologije koju Renault eksploatiše u Formuli 1!. Osnovu čini 1,6-litarski četvorocilindraš koji sagoreva benzin i dva elektro motora kao i inovativni sistem za prenos snage. Baterija je kapaciteta 9,8 kWh, što hibridnom Meganeu omogućava dostizanje maksimalne brzine od 135 km/h “na struju” i domet između 50 i 65 km na isti energent. Naravno, kada ponestane električne energije, vožnja se nastavlja na benzin.

Možda Vas interesuje i...