Skaliranje kompakt klase po češkom receptu

Posle dužeg iščekivanja najavljenog noviteta C segmenta koji može da izmeni puno toga u svojoj klasi, Škoda je u Tel Avivu konačno prikazala model Scala

Da krenemo od početka: Scala je prva Škoda nastala na Volkswagenovoj MQB A0 platformi. Potom, ovo je automobil koji iz korena treba da izmeni dizajnersku politiku Škode, započetu studijom Vision RS. Treće, Scala je prva Škoda koja u ogromnoj meri koristi sve potencijale povezivanja na globalnu mrežu – Internet. Četvrto, Scala nudi jako puno prostora u kabini i prtljažniku – možda najviše u klasi – uprkos skromnim gabaritima.

Ime nove Škode – Scala, ima latinsko poreklo. U prevodu, označava “stepenice” ili “merdevine”. Simbolika? Očigledna! Škoda sa novitetom namerava da se izdigne u još više visine. Naime, zahvaljujući modularnosti platforme, u Škodi su se potrudili da iz nje izvuku maskimum. Ukupna dužina karoserije je 4.362 mm, širina je 1.793 mm, visina 1.471 a međuosovinsko rastojanje 2.649 mm. Novi dizajn je zaslužan za mali otpor vazduhu (0,29) a pametno raspoređen prostor u kabini rezultovao je sa dosta mesta za putnike i u klasi rekordno veliki prtljažnik – osnovnih 467 l preklapanjem naslona zadnje klupe narastaju na 1.410 l!

Oprema je, naravno u skladu sa zahtevima savremnog kupci, tako da osim brojnih asistencija, “simply clever” rešenja i mogućnosti povezivanja na Internet, Škoda nudi i digitalne instrumente koji se prikazuju na ekranima visoke rezolucije, dijagonale 10,25 inča. Tu je, naravno, i centralni displej čije dimenzije idu od 6,5 do 9,2 inča. U zavosnosti od paketa opreme i želje kupca. Ako bi navodili šta sve Scala ima u standardnim paketima, bilo bi potrebno jako puno prostra, tako da to ostavljamo za neki drugi put.

Od motora, u ponudi je pet turbo agregata, od kojih svaki izlazi u susret Euro 6d-TEMP normativima. Prva tri su trocilindraši volumena jednog litra, potom na red dolazi četvorocillindrični TSI od 1,5 l a nije izostavljen ni 1,6- litarski TDI. Raspon snaga se kreće između 95 i 150 KS. Vredi napomenuti da je jedan od trocilindraša novi G-TEC (90 KS) koji sagoreva metan a u ponudi će da bude kasnije tokom 2019. godine.

Možda Vas interesuje i...