Škodin atak na Golf klasu

Škoda Scala

Iz nedavno predstavljene studije Concept RS može se očekivati novi model Škode koji će da bude direktan konkurent Golfu i svima u segmentu kompaktnih kombilimuzina

Česi su u novije vreme u izuzetoj ofanzivi. Agresivan nastup je izrodio čitavu gamu potpuno novih SUV modela, redizajnirana Fabia a sada se priprema napad na konkurente u C segmentu kome pripada i jako uspešna Octavia. Novitet dobija sveže ime, koje se dosad nije koristilo u Mladoj Boleslavi – Scala. Ime je nastalo na osnovu latinske reči “scala”, koja u prevodu znači “stepenik” ili “merdevine” – simbolika je više nego očigledna. Škoda, dakle, ima nameru da se izdigne iz sadašnjeg stanja na viši nivo i ponudi ono što dosad nije imala. Da je tako, govori sitan i možda ne toliko bitan detalj. Scala je prva Škoda koja će imati naziv brenda ispisan na sredini petih vrata, neposredno ispod zadnjeg vetrobrana, poput većine luksuzni(ji)h modela zvučnijih brendova. Kako je najavljeno, Scala bi trebalo da bude prikazana do kraja godine.

Kako će da izgleda Scala, moglo se videti na nedavno završenom Salonu automobila u Parizu, na studiji Concept RS. Imajući u vidu da će Scala da nastupa u istom stroju sa Octaviom, postavlja se pitanje kakva je budućnost tog modela. Da li će se prodavati zajedno, da li je Scala zamena za Octaviu ili je u pitanju nešto treće. Saznaćemo uskoro.

Možda Vas interesuje i...