Skoro pa savršen kamionet za sve terene i ono što se tako samo nazvati može

Jeep Gladiator

Na vrhu je liste želja zaljubljenika u četvorotočkaše, naročito one sa pogonom na sva četiri točka. Adekvatan “poklon” za svaku priliku

Popularnost pik-apova raste iz dana u dan. To je uvideo i Jeep, pa je na osnovu Wranglera predstavio svoje viđenje kamioneta. Nazvao ga je Gladiator, što dovoljno govori o tome kako Jeep vidi i želi da pozicionira ovaj “trak”. U grupaciji FCA mogu da se nađu, takođe, interesantni nazivi – kumovi su bili prilično kreativni kada su određenim modelima ili njihovim verzijama davali imena Demon (đavo), Hellcat (oštrokonđa) i Trackhawk (stražar).

Zasnovan na identičnoj osnovi – šasiji, kao nova generacija modela Wrangler, Gladiator nije ništa drugo do prava zver. U odnosu na uporedivi Wrangler (crew-cab), duži je za skoro metar, a ukupna dužina tovarnog prostora dostiže 1,5 m. To je san svakog kome je ovakvo vozilo zaista neophodno. Nosivost je 725 kg a prikolica sa kočnicom može da ima masu do čak 4.370 kg! Više nego dovoljno da se povuče pristojna jahta, par ATV-a pa čak i neki terenac… Gladijator će da se nudi sa 3,6-litarskim V6 benzincem ili trolitarskim dizelom iste konfiguracije (V6). Od menjača, kupac može da bira osmostepeni automatik ili manuelac sa šest stepeni prenosa (samo za dizel). Detaljniji podaci o performansama još nisu objavljeni. Ono što se zna jeste da će obe osovine da budu opremljene električnim blokadama diferencijala, električnim sistemom za oslobađanje stabilizatora, točkovima od 17 inča na koje su postavljeni pneumatici ekstremno terenskog profila, da je udaljenost od tla 282 mm i da Gladiator može da forsira vodene prepreke dubine do 762 mm.

Možda Vas interesuje i...