SKORO SVE ZAVISI OD… ČOVEKA

Da automobil duže traje

Kupovina automobila, bilo polovnog bilo novog, nije mali udar na kućni budžet. Iz tog razloga bi bilo dobro da obratite pažnju na nekoliko detalja koji će svakako produžiti vek metalnog ljubimca ali i smanjiti troškove održavanja.

Na to može da se utiče izmenom stila vožnje. Na prvom mestu. Ne treba zaboraviti da postoje sklopovi u motoru, pogonskom sistemu, kočnom i sistemu oslanjanja, koji su naročito osetljivi na grubosti. Savremeni stil života često nameće žurbu: stalno negde kasnimo, a sve to ide preko “leđa” automobila. Naime, motor vozila je naročito osetljiv na visoke obrtaje kada je hladan. Jutarnja žurba na posao, često, iziskuje jače stiskanje papučice gasa nego što je to po volji samom motoru: visoka turaža tokom postizanja radne temperature jako loše deluje na ciljndre, klipne prstenove, ventile… U tim uslovima oni nemaju ujednačeno i kvalitetno podmazivanje pa se habaju daleko brže nego što je to predviđeno. Da bi to izbegli, potrudite se da motor dostigne radnu temperaturu onako kako je to proizvođač predvideo: po startovanju motora krenite lagano, stepene prenosa menjajte što pre na više, vozite pod malim “gasom” i sa niskim brojem obrtaja motora. Pojedini noviji modeli su uskraćeni za pokazivač temperature motora, ali tokom zimskog perioda lako možete da zaključite kada je on dostigao optimalnu temperaturu – po tome kako automobil greje. Leti je taj proces znatno kraći nego zimi, a treba imati u vidu da se rashladna tečnost zagreje pre nego ulje.

Savremeni automobili, bili benzinci ili dizelaši, u većini slučajeva – da nekažemo u svim, opremljeni su turbo punjačem. On je naročito osetljiv na nepravilno rukovanje. Ovaj sklop je izložen ekstremnim temperaturama, pa je s toga i osetljiv na način upotrebe. Ako posle duže vožnje pod visokim opterećenjem odmah po zaustavljanju isključite motor, postoji velika šansa da se turbina ošteti. U slučaju naglog gašenja motora, na lopaticama turbine se natalože sićušne kapljice ulja i drugih nečistoća stvorenih kao produkt sagorevanja benzina ili dizel goriva. Posle određenog vremena i konstantnog ponavljanja ove torture, turbina će da otkaže poslušnost. Da li je došlo do te vrste (skupog) kvara, može se uočiti naglim gubljenjem snage motora, bez obzira na broj obrtaja. Da bi ste izbegli nemio događaj, nakon vožnje pod “turažom” ostavite agregat da radi u mestu koji minut. Na taj način ćete se osloboditi svih nečistoća na lopaticama turbine, temperatura će da se snizi i ona će da traje jako dugo. Kod turbo motora je od izuzetne važnosti da se ulje menja redovno, po savetu proizvođača, jer osim što hladi turbinu, ulje je i podmazuje. Ne zaboravite da je radna temperatura turbine nekoliko stotina stepeni po Celzijusu a broj obrtaja se meri stotinama hiljada u minutu, tako da se i ulje razgrađuje brže nego kod atmosferskog motora.

Turbo punjač

Ukoliko vozite automobil sa automatskim menjačem, bilo bi dobro da zate da se vozila sa tim tipom transmisije ni po koju cenu ne smeju gurati ili šlepovati. Nikako! Ako mislite da ćete da izbegnete nastanak problema tako što ćete ručicu automatskog menjača staviti u neutralni položaj, grdno se varate. Menjač i tada radi ali nema podmazivanja. Ovo je siguran put do velikih i skupih kvarova. Zato, guranje ili vučenje “automatika” ne dolazi u obzir. Nije retkost da, dok stoje na semaforu, vlasnici vozila sa automatskim menjačem ostave ručicu u “drajvu” (pozicija D), držeći kočnicu lagano pritisnutu. Takav postupak dovodi do proklizavanja konvertora obrtnog momenta, njegovog preteranog grejanja i prevremenog habanja. Ponovo skupa popravka. Da bi se izbegao ovaj problem, dovoljno je pri svakom zaustavljanju ručicu prebaciti u “N” i problema nema. Još jednom da podsetimo: ako želite da dostignete fabričko obećanje vezano za trajanje automatskog menjača, ni po koju cenu ga ne vucite i ne gurajte. Ako kojim slučajem vozilo ne može da se pokrene, najjeftinije rešenje je da pozovete šlep-službu i automobil prevezete do najbližeg servisa.

Automatski menjač

Druga, brojnija grupacija vozača, koja u automobilima ima klasični manuelni menjač, mora da povede računa o stanju spojnice. Nevešti vozači lako mogu da “sprže lamelu” posle samo par hiljada kilometara, dok će poznavaoci bez problema preći i par stotina hiljada pre nego što se ukaže potreba za njenom zamenom. Najčešći problem je nepotrebno držanje noge na pedali spojnice – na semaforu ili čak tokom vožnje. I najnežije pritisnuto “kvačilo” dovodi do proklizavanja spojnice i njenog prevremenog trošenja. Ni ovo nije jeftina popravka. Izbegavajte “vagu” na uzbrdici, rađe posegnite za parkirnom kočnicom. Noviji primerci automobila imaju i automatsku “ručnu” kao i pomoć za kretanje na uzbrdici, pa “vaga” ne znači ništa osim uništavanja spojice. Ne treba zaboraviti da se na ovaj način ne skraćuje vek samo obloge spojnice već čitavom sklopu. Da bi ste produžili vek trajanja spojnice, kada ste na semaforu ili zaustavljeni iz bilo kog drugog razloga, prebacite ručicu menjača u neutralni položaj i otpustite pedalu “kvačila”. Takođe, treba povesti računa da previše ne koristite takozvano kočenje motorom. Zato služi kočnica. U suprotnom, dolazi do istina sasvim blagog proklizavanja lamele, ali ona proklizava što joj svakako skraćuje vek trajanja.

Manuelni menjač – komande

Sledeći neprijatelj veku trajanja automobila i njegovih sklopova je – put. Imajte u vidu da u svakom trenutku možete da naletite na udrnu rupu ili usporivač saobraćaja, tu su i visoki ivičnjaci… Svi zajedno – veliki neprijatelji automobila. Ukoliko često preko ovih prepreka prelazite velikom brzinom, na udaru su upravljački i sistem oslanjanja vozila. Budite spremni za zamenu naplataka, pneumatika, sponi, kugli, amortizera, letve upravljača i drugih delova na podvozju. Nije isključeno da dođe i do oštećenja izduvnog sistema, što nikako nisu jeftine popravke. Da bi ste to izbegli (i vozilu produžili vek) pridržavajte se osnovnih pravila: uvek vozite u okviru zakonskog ograničenja brzine. To je skoro jedini način, da uz otvorene “četvore oči” izbegnete prepreke ili, bar, dovoljno brzo usporite i izbegete nastanak posledica.

Udarne rupe – veliki neprijatelj automobila

Prilikom “čuvanja” automobila, ne treba zaboraviti ni na kočnice – jedan od najvitalnijih i po bezbednost najbitnijih sklopova vozila. Nikada i nikako ne primenjujte naglo kočenje. Obratite pažnju na zbivanja oko Vas, predviđajte situacije i sa kočenjem krenite ranije. Prilikom svakog naglog kočenja obloge se izuzetno brzo habaju, diskovi (ii doboši) pregrevaju, a sve zajedno dovodi do prevremenog trošenja kritičnih delova sistema kočenja zaduženih za usporavanje i potpuno zaustavljanje automobila.

Disk kočnice

Ako ne poštujete ovo pravilo, češće ćete da menjate pločice i diskove, što će takođe negativno uticati na kućni budžet. Da bi ste to činili što ređe, gledajte da kočite lagano i ravnomerno – kada god je to moguće. Osim toga, izbegavajući nagla ubrzanja i kočenja u poslednjem trenutku, uštedećete i nešto goriva. A i ono ima svoju cenu.

Možda Vas interesuje i...