Stigao je i Hybrid… Hoće li preuzeti kupce koji su RAV4 poručivali sa dizel motorom?

Toyota RAV4 Hybrid

Tokom 1994, Toyota je lansirala prvu generaciju modela RAV4, predstavljajući svetskoj javnosti posve novu kategoriju vozila, onu koja kombinuje osobine za vonju po bilo kom terenu (SUV) i komaktne dimenzije koje ovo vozilo svrstavaju rame uz rame sa kompaktnim modelima

Potpuno nova, peta generacija modela RAV4, je vozilo koje donosi novu eru unapređenih karakteristika, mogućnosti i bezbednosti. Ovo su prednosti koje donosi nova, po prvi put u jednom SUV modelu iskorišćena platforma GA-K. Nova verzija se diči svim finesama koje donosi klasična benzinska varijacija, a kao Hybrid dolazi sa 2,5-litarskim benzincem snage 218 KS u 2WD konfiguraciji odnosno 222 KS ako je pogon na svim točkovima. Na nekim tržištima biće dostupna varijanta sa novim dvolitarskim benzincem opremljenim direktnim ubrizgavanjem goriva.

Novi 4WD je unapređen kako bi dostigao potencijale da se koristi na svim terenima. Hibridni električni pogon na sve točkove je redizajniran, unapređen pa sada nudi daleko bolje karakteristike na klizavim podlogama nego pre. Prosečna potrošnja novog hibrida je 4,4 l/100 km, a emisija ugljen-dioksida samo 100 g/km.

TNGA platforma je omogućila uvećanje kabinskog prostora, sa prtljažnikom zapremine 580 l – 79 više nego u pređašnjoj hibridnoj verziji RAV-a. Ukuona dužina vozila sada je za pet milimetara kraća (4.600), sa međuosovinskim rastojanjem naraslim za 30 mm, na 2.680.

Možda Vas interesuje i...