STIŽE NASLEDNIK AVENSISA

Ponovo rođen

Limuzine nisu stavr prošlosti! Naime, one se vraćaju se na velika vrata a dokaz za to je potpuno nova Toyota Camry koja stiže na evropsko tržište

Nedavna najava iz Toyote da je aktuelni Avensis ujedno i poslednji model tog naziva, rastužila je sve pristalice velikih Toyota u Evropi. Međutim, limuzine D segmenta ovog japanskog brenda nastaviće da žive na Starom kontinentu. Posle 14 godina apstinencije, na tržište Evrope stiže “ganc” novi Camry koji će da bude predstavnik Toyote na granici između D i E segmenta. Dakle, nasleđuje Avensis.

Biće to osma generacija velike limuzine, jedne od najpopularnijih u klasi na teritoriji Amerike, ali i šire. Npomenimo da je dosad proizvedeno više od 19 miliona primeraka koji su plasirani u 100 zemlja sveta. Premijera konkretnog Camrya odigrala se januara minule godine u Detroitu, i neposredno potom krenula u osvajanje Obećane zemlji. Period od nešto više od godinu dana, iskorišćen je za detaljno prilagođavanje evropskim kupcima – ne toliko estetski koliko u segmentima oslanjanja i upravljačkog mehanizma. Novi Camry je konstruisan na TNGA (Toyota New Global Architecture) mehaničkoj platformi koju deli sa najnovijim Priusom i modelom C-HR. Pokretaće ga Toyotin hibridni sistem sa benzinskim agregatom od 2,5 l u kombinaciji sa elektro-motorom – sličan onome iz novog RAV-a. Time će broj modela u gami sa ovom vrstom pogona porasti na ukupno osam. Uz premijum materijale i završnu obradu enterijera, Toyota obećava posebnu udobnost u vožnji, kao i najviši nivo komfora i prostranosti kabine.

Posebno značajan podatak je da će se novi Camry prodavati i u Srbiji, a do prvih kupaca mogao bi da dođe na proleće naredne godine.

Možda Vas interesuje i...