Subaru Ascent

Na greškama se uči

Japanski proizvođač posle četiri godine odsustva, ponovo ulazi u segment vozila sa tri reda sedišta

Rukovodstvo Subarua nikako ne voli reč koja počinje sa “T”. Naime, B9 Tribeca iz 2006. predstavljala je prvu generaciju Subarua sa tri reda sedišta. Ipak, ciljna grupa je nekako promašena. Konačno, 2014. godine posle dve neuspešne generacije Tribece, proizvodnja je obustavljena a najveći Subaru – premali za tadašnje zahteve tržišta – povučen je iz dalje ponude. Bio je to promašaj, istina jako redak u istoriji Subarua.

Lekcija je naučena. Subaru je proteklih pet godina potrošio u konstruisanju pravog porodičnog SUV modela sa tri reda sedišta. Ali, za razliku od direktnih konkurenata, Ascent u zavisnosti od verzije može da preveze sedam ili čak osam putnika. Ascent je dugačak koji milimetar više od pet metara, što nadmašuje većinu konkurenata. Međuosovinsko rastojanje dostiže 2.890 mm, širina vozila je 1.930 a visina 1.819 mm. Najmanje rastojanje od tla deklarisano je na 221 mm. Za početak, novi Subaru pokreće 2,4-litarski turbo benzinac sa četiri cilindra (naravno bokser) i direktnim ubrizgavanjem goriva, snage 260 “konja”, koja se preko CVT menjača prenosi na sva četiri točka. Ascent je opremljan poznatim Subaruovim simetričnim integralni pogonom oplemenjenim X-Drive modom koji smanjuje proklizavanje točkova. Iako mase oko dve tone, Ascent do 100 km/h ubrzava za skromnih 7,5 s, dok maksimalna brzina još nije objavljena. Ovaj model “leži” na novoj Subaru Globalnoj Platformi, na kojoj su tokom 2017. nastali Impreza i Crosstrack. To dovoljno govori o fleksibilnosti novonastale osnove sa potpisom legendarnog brenda.

Ascent se nudi u četiri nivoa opremljenosti: osnovnoj, Premium, Limited i Touring. Početna cena u Americi gde se i proizvodi, startuje sa tek nešto više od 30.000 zelenih novčanica. Koliko će stajati kada dođe u Evropu i hoće li u ponudi biti još neki pogonski sklop, ostaje da se vidi.

Možda Vas interesuje i...