Sve se može kad se vredne ruke slože

Poljoprivredno gazdinstvo Čupić sa prijateljima

Kako pobeći iz gradske učmalosti, osvežiti i dušu i srce a pritom napraviti nešto korisno? Lako! Na plodnoj zemlji u blizini velegrada

U novije vreme sve češće može da se čuje i sretne da ljudi koji su od rođenja skoro pa svaki bogovetni dan provodili na asfaltu velegrada odlaze (ili beže) na selo. Ko je imao nešto u nasleđu od predaka, obnavlja imanje, ko nije imao ništa do parče betona ispred ulaznih vrata – iznalazi načina da kupi pedalj plodne zemlji i započne sa hobijem koji vrlo brzo prerasta u posao. Posao u poljoprivrednoj niši, posao koji je nastao iz ljubavi i hobija, posao koji i drugim ljudima može da donese dosta dobroga… Jedan od primera je poljoprivredno gazdinstvo Čupić sa prijateljima, koje već izvesno vreme podno Avale gaji lekovito bilje, prerađuje ga i od njega pravi raznorazne prirodne darove – čajeve, kapi, meleme i ostale blagodeti koje samo čista zemlji i čist vazduh mogu da iznedre.

Poljoprivredno gazdinstvo Čupić sa prijateljima na sopstvenom zemljištu gaji lekovito bilje, ali ne bio koje, već ono koga se ne može tek tako naći. Stručno osoblje koje sačinjava ovo gazdinstvo dugi niz godina je u materiji, tako da poznaje darove prirode, izučava bilje, usavršava se u toj oblasti i sve znanje prenosi na podavalsko tle, zajedno sa svima onima koji žele da nauče nešto novo, da se nađu u dobrom društvu, da se očiste i pročiste od svih zala gradskog života a da za sebe i najbliže izgrade nešto čime će koliko sutra biti ponosni. U ovom poslu kod njih važi samo jedno pravilo – isključivo prirodno. Dakle, nikakve hemikalije, nikakvi aditivi, ništa što priroda već nije dala. Iz tih razloga prinosi nisu na najvišem nivou, ali se organsko poreklo plodova – samim tim I proizvoda nastalih od tih sirovina – ne može osporiti.

U ponudi poljoprvednog gazdinstva Čupić sa prijateljima su najrazličitiji čajevi i mešavine za većinu boljki koje muče savremenog čoveka, kreme i melemi, ulja i macerati… Svi pripremljeni ručno, sa puno znanja i ljubavi. U ovom gazdinstvu materijalna sredstva nisu prioritet, već zadovoljstvo “zadrugara” i svih onih kojima njihovi proizvodi pomognu. Rad i učinak su već prepoznati, pa se ovom gazdinstvu obraćaju brojne firme i privrednici koji se bave lekovitim biljem i proizvodima od njih. Već se ukazuje potreba za uvećanjem proizvodnje, ali u gazdinstvu Čupić naglašaju da im je kvalitet na prvom mestu… O kvantitetu se razmišlja tek na drugom, možda čak i trećem mestu. Zato, vredi pogledati šta sve to ima u ponudi poljoprivrednog gazdinstva Čupić sa prijateljima… Za svakoga po nešto, to je zagarantovano.

Možda Vas interesuje i...