Tehnologija, dizajn, povezivost – Scala

Škoda Scala

Prvi model češkog proizvođača postavljen na Volkswagenovoj fleksibilnoj A0 MQB platformi, akcent na pogonu na metan, prostranost kabine i prtljažnika, aktivne sisteme bezbednosti… Na tržištu tokom prve polovine 2019. godine

Novi karakter nova tehnologije, novo ime – Škoda Scala. Novi model je nastao na osnovu studije Vision RS, koji je na nedavno završenom Salonu automobila u Parizu naglasio kako će da izgledaju Škode dolazećeg vremena. Naročito one niže srednje klase. Novajlija donosi visok nivo aktivne i pasivne bezbednosti, LED svetla, LED svetlosnu grupu pozadi, prilično mesta u kabini i prtljažniku ali i mnogo “jednostano pametnih” detalja. Na raspolaganju će da bude pet motora raposna snage između 90 i 150 KS.

Dužina karoserije je 4.362 mm, širina je 1.793, visina 1.471 a međuosovinsko rastojanje 2.649 mm. Što se tiče unutrašnjih dimenzija, Scala je jako blizu Octavie: za kolena ima 73 mm, baš kao i kod Octavie, u visini lakata Scala ima 1.425 a Octavia 1.449 mm, iznad glava putnika na zadnjim sedištima Scala je sa 982 mm za dva milimetra izdašnija od Octavie… Petovratna Škoda ima prtljažnik od 467 l, dok se obaranjem naslona zadnje klupe dolazi do 1.410 l. Jako blisko Octaviji.

Nova genercija vozila dolazi sa daleko boljim opcijama povezivosti s globalnom mrežom: aktuelna digitalna tehnologije je integrisana u Scalu, tako da opcioni Virtuelni Kokpit (instrumenti) mogu da imaju ekran dijagonale 10,25 inča – među najvećima u kompakt klasi. Ekran infotejnment sistema “meri” 9,2’’ i takođe je među najizdašnijima u kategoriji kojoj Scala pripada. Shodno tehnološkom napretku, automobil može da se otključa/zaključa preko mobine aplikacije, da se ažuriraju mape navigacije… Sve to bez posete servisnom centru – on-line. Škoda će Scalu da isporučuje sa eSIM karticom koja omogućava da ovaj automobil preko LTE mreže uvek bude povezan sa Internetom, bez potrebe za dodatnom karticom u telefonu vlasnika. Kao deo standardne ponude, eSIM će imati funkciju hitnog poziva i proaktivnog servisa.

Svih pet motora koji će se od starta naći u ponudi ispunjavaju euro 6d-TEMP standard. Tri su benzince, jedan je turbo dizel a poslednji – koji stiže nešto kasnije – kao pogonsko gorivo koristi metan. Bazna motorizacija je trocilindrični TSI od jednog litra sa 95 KS i uz njega dolazi petostepeni ručni menjač. Sledi isti agregat ali sa 115 “konja”, koji će se isporučivati sa šestostepenim manuelnim ili sedmostepenim DSG automatikom. Četvorocilindraš od 1,5 l, snage 150 KS, biće najjači u ponudi modela Scala, a od menjača će biti moguće poručiti iste kombinacije kao i sa motorom od 115 KS. Svi benzinci su opremljeni filterom čvrstih čestica. Jedini dizelaš u ponudi je 1,6 TDI sa 115 “konja” a za čiste izduvne gasove tu je SCR katalitički konvertor i AdBlue, baš kao i DPF filter čvrstih čestica. Euro 6d-TEMP se podrazumeva i za ovaj agregat.

Najčisitiji će, pak, da bude jednolitarski trocilindraš koji će da sagoreva prirodni gas – metan. Scala 1.0 G-TEC imaće 90 “konja” i šestostepeni manuelni menjač. Krajnje performanse kao i konkretna potrošnja goriva, biće objavljene kasnije.

Možda Vas interesuje i...