TOYOTA AYGO

Značajno svežiji

Iako je zadržao osnovne crte prethodnika, najmanji model Toyote donosi značajno osveženje. Primera radi, zadnji par vrata sada ima klasične brave, prednji deo vozila naglašenije i agresivnije linije karakterističnog X-koncepta… Trodimenzionalni efekat je, sada, znatno primetniji nego pre. Unutrašnjost je, takođe, osvežena iI prilagođena zahtevima savremenog kupca.

Ipak, pored sveg znanja iumeća primenjenog za redizajn karoserije i kabine, čini se da će najviše lovorika prikupiti konstruktori motora. Naime, provereni i dokazani trocilindraš od jednog litra, prošao je kuru osavremenjivanja, tako da uz porast snage na ukupno 72 KS (ranije 69), ovaj agregat izlazi u susret euro 6.2 normativima o kvalitetu izduvnih gasova, ispuštajući čak 5 g ugljen-dioksida po kilometru manje nego dosad. Da bi se to postiglo, optimizovana je komora za sagorevanje, komresija podignuta sa 11,5:1 na 11,8:1, promenljiva geometrija razvoda ventila sada je primenjena i na izduvnoj strani, izmenjena je izduvna grana i redefinisan njen oblik, novi su podizači ventila i njihova završna obrada, izmenjeni su kanali za hlađenje, smanjeno je trenje klipova, dodat je EGR ventil, novi su prenosni odnosi u menjaču… Značajne modifikacije su, dakle, primenjene na ovom agregatu, do te mere da se on skoro može smatrati novim.

Sa ovim agregatim Aygo dostiže maksimalnih 160 km/h, do stotke ubrzava za 13,8 sekundi, u proseku trošeći 4,1 l bezolovnog benzina, uz emisiju CO2 od 93 g/km. Eko verziji (duži prenosni odnosi u menjaču) je dovoljno 3,8 l/100 km (86 g CO2/km), a kupcima je na raspolaganju i X-Shift varijanta sa automatizovanim manuelnim menjačem. U ovoj konfiguraciji Aygo troši 4,2 l/100 km i jedan je od najekonomičnijih “automatika” na tržištu.

Možda Vas interesuje i...