Toyota priprema prezentaciju Corolle sedan

Toyota Corolla Sedan

Na kineskom Salonu automobila Guangzhou International Automobile Exhibition, japanski proizvođač predstaviće novu verziju najtraženijeg modela

Tačnije, 16. novembra Toyota će da skine prekrivač sa treće verzije najprodavanije Toyote, 12. generacije modela Corolla. Kako su hečbek i karavan već predstavljeni, nije teško zaključiti kako bi nova limuzina mogla da izgleda i koji će pogonski sklopovi da budu ponuđeni. Znajući da Toyota u putnički program više ne ugrađuje dizelaše, akcent će da bude na hibridima i malom turbo benzincu.

Ako je suditi na osnovu ponude predstavljene za dve poznate verzije, Corolla Sedan bi mogla da se oprema 1,2-litarskim turbo benzincem od 116 KS, dok bi kod hibrida mogle da budu ponuđene jedna ili dve verzije: slabija sa 1,8-litarskim benzincem i elektro motorom dok bi jača – ako se nađe u ponudi, mogla da bude verzija sa dvolitarskim benzincem i elektro motorom. Nije ostalo još dugo vremena, pa ćemo se sa detaljnim nove limuzine Corolla ubrzo detaljno upoznati. Naravno i podatak da li će i kada da bude ponuđena evropskoj klijenteli.

Možda Vas interesuje i...