Tri svetske premijere u Parizu dolaze sa srebrnom trokrakom

Mercedes B-Klasse, GLE-Klasse, Mercedes-AMG A 35 4Matic

Pažnja Mercedesa na ovogodišnjem Salonu automobila u Parizu biće usmerena ne samo na potpuno električni EQC, već i na svetsku premijeru nove genercije B-Klasse, GLE-Klasse i najslabiji i najjefriniji AMG koji će se proizvoditi na osnovi A-Klasse.

Najprodavaniji SUV u istoriji fabrike je Mercedes GLE. Komforan i luksuzan, novi GLE dolazi sa dosad neviđenim terenskim sposobnostima. Mercedes B-Klasse donosi sportski duh u Sports Tourer kateoriju (nekadašnji MPV). Dinamičnijeg je izgleda nego prethodnik, agilniji je u vožnji i nudi viši nivo komfora. Najslabiji AMG u karoseriji A-Klasse ima 310 KS, što je dovoljno da se nosi sa rivalima u kategoriji. Namenjen je svima koji žele sportski a ne “svemrski” kompakt sa pogonom na sve točkove. Podsetimo, a dolazeći A45 AMG se očekuje da ima više od 450 KS!

AMG GT familija je obogaćena novom verzijom koju pokreće motor sa šest cilindara i “samo” 367 KS. To je GT kupe sa četvora vrata koji proširuje AMG-ovu GT platform. Voleće ga svi koji sportske avanture žele da podele sa više od jednog saputnika.

Možda Vas interesuje i...