U EVROPI IMA TRI MILIONA KIA SA SEDMOGODIŠNJOM GARANCIJOM

KIA Motors Europe je sa prodatih tri miliona vozila u Evropi dostigla novu prekretnicu u prodaji vozila sa najdužom evropskom garancijom.

Sedmogodišnja garancija na motor i menjač od 2006. godine sa prvom generacijom cee’da; garancija na čitavo vozilo (tzv. ‘od branika do branika’) od 2010.

Kia je 2006. godine prilikom lansiranja prve generacije cee’da ponudila 7-godišnju garanciju na motor i menjač, koju je 2010. raširila na čitavo vozilo (takozvanu ”od branika do branika”). Od tada ova jedinstvena garancija obuhvata celu ponudu modela i važi za sve nove KIA automobile kupljene u Evropi.

U komaniji procenjuju da su do danas ovi automobili sa 7-godišnjom garancijom ukupno prešli 158 milijardi kilometara – pod pretpostavkom da je godišnje prosek 12.500 km – što je jednako kao kad bi Zemlju oko ekvatora prešli 4 miliona puta!

Izdašna garancija pokriva nedostatke u izradi i materijalima do sedam godina ili 150.000 kilometara – prve tri godine bez ograničenja broja pređenih kilometara. To je još uvek najduža garancija, koju nudi bilo koji proizvođač automobila u Evropi i strankama pruža mir i spokoj, koji proizlazi iz visokih standarda kvalitetan ovog proizvođača. Garancija je u celosti prenosiva na narednog vlasnika vozila.

Emilio Herrera, izvršni direktor Kia Motors Europe, rekao je: “Naša 7-godišnja garancija pokazuje uverenost u kvalitet vozila koja proizvodimo i našim evropskim strankama uliva poverenje da kupuju visokokvalitetna vozila. Marka KIA je postala sinonim za kvalitet i pouzdanost, a upravo kvalitet je prvo što ljudima pada na pamet kada pomisle na KIA automobile. Ove godine u Evropi očekujemo da ćemo prodati više od 500.000 vozila KIA, a među tim kupcima je mnogo takvih, koji obraćaju pažnju na činjenicu da će njihovo vozilo imati fabričku garanciju sve do 2025. godine”

Izdašna garancija i predanost kvalitetu se temelje na zahtevnim testovima izdržljivosti i visokim proizvodnim standardima za sve modele. Razvoj svakog pojedinačnog modela obuhvata milione kilometara testiranja pre početka serijske proizvodnje, a vozila su izložena brojnim testovima u zahjevnim vremenskim uslovima i na svim voznim površinama – Bliskom istoku, Evropi, Aziji, Severnoj i Južnoj Americi.

Možda Vas interesuje i...