U početku – čista klasika: samo benzinac i samo atmosfersko napajanje…

Honda HR-V, redizajn

Honda je predstavila redizajnirni potkompaktni krosover HR-V, koji u evropske prodajne salone dolazi na jesen.

Restilizacija modela HR-V prati redizajn verzije istoimenog krosovera namenjenog tržištu Amerike. Evropski HR-V stiže s manjim modifikacijama na prednjem delu, a tu bi  mogli da se ubroje masivnija hromirana maska i okrugla svetla za maglu, na primer. U poređenju sa trenutnim modelom, osveženi HR-V ima i redizajnirani odbojnik, sa novooblikovanim otvorima za vazduh, kao i svetla sa redefinisanim LED pokazivačima pravca. Opremljenije, samim tim i skuplje varijante ove Honde sada imaju i LED svetlosne grupe na prednjem i na zadnjem delu. Pozadi dominiraju novi hromirani ukrasi iznad mesta za tablicu. Novi su naplaci prečnika 17’’ kao i hromirani završeci izduvnih cevi. Kupci ovog modela od sada mogu da biraju između osam boja karoserije, među kojima je i nova Midnight Blue Beam Metallic. Unutrašnjost je takođe doživela unapređenje. U Hondi navode da su ugrađena nova sedišta sa novim dezenima i materijalima presvlaka, tako da sada pružaju bolju podršku telu kao i veći komfor na dužim relacijama. Izmenjena je zvučna izolacija, pa je za očekivati da u unutrašnjosti bude daleko manje buke nego dosad.
U zavisnosti od paketa opreme. Honda HR-V se može naručiti sa elektronskim sistemom Active Noise Cancellation, koji delimično poništava uticaj spoljne buke u kabini. Model za evropsko tržište će, na početku prodaja, biti dostupan samo sa atmosferskim VTEC motorom volumena 1,5 l i 130 KS, kao i 155 Nm obrtnog momenta. Standard je šestostepeni manuelni menjač dok je CVT opcija.
Snaga je ista kao i na trenutno aktuelnom modelu koji se može dobiti uz popust, ali Japanci navode da je agregat sada efikasniji i ekonomičniji. Prosečna potrošnja goriva je, kako se navodi, samo 5,3 l/100 km. U verziji sa manuelnim menjačem, HR-V od 0 do 100 km/h ubrzava za 10,2 s, dok je opcija sa CVT menjačem za sedam desetinki sporija – dakle, 10,9s. Prvi primerci osveženog HR-V modela u Evropi mogu da se očekuju tokom oktobra, od proleća naredne godine stiže i turbo verzija (motor iz novog CR-Va), dok se oko dizela zapremine 1,6 l još vode polemike. Nadamo se da će i on biti uvršten u ponudu.

Možda Vas interesuje i...