Umetnička postavka odbrojava vreme do premijer neovoga Evoque-a

Range Rover Evoque MkII

Origanalan nastup i najava nove generacije jednog od najpopularnijih Land Rovera, sačinjen je od umetničkih skulptura-silueta napravljenih od žice

Modeli u punoj veličini pozicionirani su na najistaknutinim mestima u širom Londona – Kensingtona i Čelzija. Pored njih svakoga dana prolazi mnoštvo pešaka, koji se zaustavljaju posmatrajući neobične i originalne skulpture novog SUV-a, zajedno sa dizajnerskom filozofijom koja ga prati. Zvanična premijera noviteta zakazana je za 22. novembar u 19:45 po Griniču, a široki auditorijum moćiće da isprati ovaj događaj preko društvenih mreža – Roverovog Facebook i YouTube kanala. Početak primanja porudžbina za novi Range Rover poklopiće se sa svetskom premijerom na globalnoj mreži.

Za Land Rover može da se kaže da je jedan od pionira luksuznog segmenta SUV kategorije: prva generacija modela Evoque predstavljena je 2010, a novi serijal nagrađivanog automobila obećava da će napraviti sličnu situaciju na tržištu. Prašina će biti podignuta, u Land Roveru nagoveštavaju nove standard po pitanja dizajna, mogućnosti i održivosti druge generacije Evoque-a.

Žičane skulpture nagoveštavaju obrise novajlije, napravljene su u razmeri 1:1, a za njihov nastanak odabrana je žica u bojama bakra, crvenoj i plavoj. Gerry McGovern, vodeći dizajner Land Rovera je rekao:

“Žica je oblikovana tako da može da se nasluti novi Evoque – što je otelotvorenje Range Roverovog modernističkog pristupa dizajnu. Koje je to mesto bolje da se ovakva instalacija postavi od Londona – jednog od najboljih gradova na svetu.”

Koliko je Evoque važan za Land Rover, dovoljno ilustruje podatak da je dosad proizvedeno i prodato više od 750.000 primeraka i da je osvojeno 217 nagrada za taj model širom sveta, pa je Evoque s prvom proglašen svetski uspešnim vozilom.

Možda Vas interesuje i...