VELIKI ODMOR

Kompanija EKO Serbia i Agencija za bezbednost saobračaja nastavljaju uspešnu saradnju

Predstavnici kompanije EKO SERBIJA, sa predstavnicima Agencije za bezbednost saobraćaja, na zajedničkoj konferenciji za medije održanoj u utorak 19. juna 2018. godine, tradicionalno su najavili nastavak saradnje na letnjoj kampanji prevencije saobraćajnih nezgoda pod nazivom „Vozi odmoran“. Cilj kampanje je isticanje važnosti redovnih pauza prilikom dužih putovanja i namenjena je svim putnicima tokom letnje sezone koji su u tranzitu, ali i na lokalnim relacijama.

U vreme najvećeg broja putovanja, tokom letnjih meseci, dešava se i najveći broj saobraćajnih nezgoda. Veliki broj istih nastaje i usled umora koji rezultira propustima zbog kojih mogu nastradati i čitave porodice.

Kompanija EKO Serbija je od strane Agencije za bezbednost prepoznata ka društveno odgovorna kompanija i pouzdan partner. Tokom ove kampanje EKO Serbia će biti uključena putem edukativnih lifleta sa savetima za bezbedno putovanje koji će na EKO pumpama biti distribuirani svim vozačima širom Srbije. Lifleti sadrže praktična uputstva i pravila za bezbednu vožnju. Usled povećanja prometa na domaćim saobraćajnicama i inostranih vozača, liflet o bezbednosti u saobraćaju je urađen na četiri jezika – srpskom, engleskom, nemačkom i turskom.  Sa ciljem bezbednog dolaska na željenu destinaciju svih učesnika u saobraćaju, vozačima se savetuje da na put krenu odmorni, prave pauze na svaka dva sata i izbegavaju vožnju kako tokom noći, tako i tokom najtoplijih delova dana.  Pored lifleta, svi vozači na usluzi imaju i besplatnu proveru automobila, tzv. Pit Stop. Naime, osoblje na EKO pumpama je obučeno da proveri ključne bezbednosne tačke automobila kao što su pritisak u gumama, svetlosna signalizacija, ulje, rashladna tečnost i tako dalje. Na ovaj način pruža se dodatna pomoć vozačima u pripremi za put i to 24 časa dnevno.

„Kompanija EKO Serbia u svom poslovanju bezbednost stavlja na prvo mesto. U skladu sa tim jedan od najvažnijih segmenta predstavlja bezbednost u saobraćaju čiji smo i sami deo jer se nalazimo na usluzi vozačima na putevima širom Srbije i regiona. Ovakvom kampanjom koju, možemo slobodno reći, već tradicionalno podržavamo treću godinu za redom, pokušavamo da doprinesemo bezbednosti svih učesnika u saobraćaju kroz edukaciju vozača i suvozača. Osnovna ideja i cilj ove kampanje je da poruka „Vozi odmoran“ dođe do svih posetilaca EKO benzinskih stanica, ali i svih vozača u Srbiji.“ izjavio je Vuk Radović, generalni direkotr kompanije EKO Serbia.

Ova preventivna kampanja pokrenuta je pre dve godine i nastavlja se već tradicionalno i tokom čitavog leta 2018. kroz zajedničke aktivnosti kompanije EKO i Agencije za bezbednost u saobraćaju sa ciljem edukacije vozača i putnika koji kreću na različite destinacije u Srbiji i izvan granica naše zemlje.

Povodom ove saradnje G-đa Jasmina Milošević, direktor Agencije za bezbednost u saobraćaju je izjavila: „Veliko mi je zadovoljstvo što treću godinu za redom imamo u kampanji `Vozi odmoran` kao glavnog partnera iz privrede kompaniju EKO Serbia. Naša saradnja je dala već rezultate u prethodnim godinama, koje se ogleda u smanjenju stradanja u saobraćaju. Prošle godine, kao rezultat smo imali smanjenje broja i poginulih i povređenih na našim putevima u toku letnjih meseci – 9% manje poginulih i gotovo 300 manje povređenih. Letnje mesece karakteriše pojačan intezitet saobraćaja, a samim tim se i povećava rizik od nastanka saobraćajnih nezgoda. Naša saradnja i ove godine ima za cilj da ovaj rizik minimalizuje i da dočekamo kraj letnje sezone sa što više očuvanih života. Apelujem na građane da zaista odmorni kreću na put, da poštuju saobraćajne propise i da se ponašaju bezbedno u saobraćaju. Na ovaj način čuvaju i svoj život i živote svih učesnika u saobraćaju“, dodao je on.

Kompanija EKO Serbia a.d. osnovana je u septembru 2002. godine kao članica poslovne grupe Helenik Petroleum, energetskog lidera u Grčkoj i regionu jugoistočne Evrope. Cilj svih aktivnosti kompanije je poslovanje u skladu sa njenom osnovnom vizijom – biti prvi izbor potrošača, obezbediti usluge i proizvode vrhunskog kvaliteta uz brigu o zaposlenima i očuvanju životne sredine. Kompanija je u Srbiju uložila više od 100 miliona evra, zapošljava preko 800 ljudi i posluje kroz mrežu od 55 benzinskih stanica sa planom dalje ekspanzije u cilju dostpunosti svih usluga širom zemlje.

Možda Vas interesuje i...